9 Mayıs 2024 Perşembe

HDP: Zeydan'a verilen cezayı kabul etmiyoruz

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Acar Başaran, Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'a verilen hapis cezası için "AKP siyasi rakiplerini tasfiye etmeye devam ediyor" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Acar Başaran yaptığı yazılı açıklama ile Antep Bölge Adliye Mahkemesi'nin Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'a verdiği hapis cezasına tepki gösterdi.
 
"24 Haziran baskın seçimlerine az bir süre kala, AKP yargı marifetiyle siyasi rakiplerini tasfiye etmeye devam ediyor" denilen açıklamada kararın hukuksuz olduğu ifade edildi.
 
Seçimlere her türlü devlet olanağını kullanarak hazırlanan AKP'nin yargıyı kullandığına dikkat çeken Başaran, seçime 53 gün kala Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinin Zeydan ile iligili kararına tepki gösterdi.
 
"Verilen kararın hukuki olmadığı, siyasetin baskısı ve talimatıyla alındığı ortada" diye belirten Başaran,  "Seçimlere çok kısa bir süre kala yargı sopasıyla siyasetçilerin cezalandırılması ve siyasetten yasaklanması adil ve eşit koşullarda bir seçimin yapılamayacağını da ortaya koymuştur" dedi.
 
HDP'nin bu hukuksuzluğu kabul etmeyeceği belirtilirken "Halkın iradesine daha güçlü sahip çıkacağı" vurgulandı.