4 Mayıs 2024 Cumartesi

HDP yürüyüşü kadınların öncülüğünde sürüyor

HDP'nin, "Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü" Edirne koluna bugün kadınlar öncülük ediyor. Mor kurdele ve balonlarla süslenen konvoy Sultangazi'den yola çıktı.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP), "Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü" Edirne kolunda başlattığı kampanyanın eylem ve etkinlikleri 5'inci gününde. İstanbul eksenli yapılan eylemlerin son gününde partinin Kadın Meclisi öncülük ediyor. Sabahın erken saatlerinde HDP Sultangazi İlçe binasında bir araya gelen partili kadınlar, hazırlıklarını tamamlayarak, konvoyun başladığı Sultangazi kavşağında toplandı. Burada çok sayıda çevik kuvvet polisi getirilerek, TOMA ve zırhlı araçlarla kavşak çembere alındı. 

Bugünkü programda HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, milletvekilleri, partili kadınların, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, SKM Sözcüsü Deniz Aktaş katıldı.

MORA SÜSLENEN ARAÇLARIN SÜRÜCÜSÜ KADIN
Sultangazi kavşağında bir araya gelen kadınlar "Kadın mücadelesi her yerde" yazılı mor giydirilen aracın öncülük etmesiyle mor konvoy başladı. Mor giydirilen aracı HDP Merkezi Kadın Meclisi Üyesi Arife Çınar sürerken, Eş Başkan Pervin Buldan da makam aracını sürücü koltuğuna geçmesi dikkati çekti. Konvoya çevredeki halk da zılgıt, ıslık ve kornalarla eyleme destek verdi. 

KADIN TUTSAKLAR İÇİN ÖZGÜRLÜK BALONLARI UÇURULDU
HDP Kadın Meclisi'nin Mor konvoyu Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde durdu. Burada HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDK Eş sözcüsü İdil Uğurlu'nun da aralarında bulunduğu kadın siyasetçiler, mor balonları uçurdu. 

Balonlar uçurulduktan sonra Pervin Buldan, "Balonları Kandıra cezaevinde olan kadın arkadaşlarımızın özgürlüğüne uçurduk" dedi. Kadınlar hep bir ağızdan “Jin Jiyan azadi” sloganıyla yola devam etti.

SULTANBEYLİ VE KANDIRA'YA GİDİLECEK
Sultangazi'den yola çıkan konvoyun ilk durağı Sultanbeyli. Buradan da Kandıra Hapishanesi önüne gidilerek açıklama yapacak. 

Açıklamanın yapıldığı Kandıra Hapishanesi'nde Figen Yüksekdağ, Sebahat Tuncel, Gültan Kışanak, Gülser Yıldırım, Çağlar Demirel, Aysel Tuğluk, Edibe Şahin ve Nurhayat Altun'un da aralarında yer aldığı çok sayıda kadın siyasetçi tutsak bulunuyor.