28 Nisan 2024 Pazar

HDP: Yeni Zelanda'daki ırkçı saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde iki ayrı camiye yapılan saldırıyı kınadı.
HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde iki ayrı camiye yapılan saldırıyı kınadı.
 
Bu saldırı dünyanın karşı karşıya kaldığı ırkçılığın ve nefret söyleminin yarattığı açık ve yakın tehlikeyi gösterdiği kaydedilen açıklamada, "Bu saldırı dünyayı yöneten iktidarların toplumlar arasında yarattığı ayrımcılığın bir sonucudur ve sadece toplumsal değil siyasal da bir sorundur" denildi.
 
Çözümü ise toplumlar, farklı inançlar, diller, kültürler ve kimlikler arasında ayrımcılık yapan, nefret söylemi yayan, kutuplaştıran her türlü zihniyete karşı demokrasi mücadelesini büyütmek olduğu belirtilen açıklamada, "Irkçılığın, ötekileştirmenin ve nefret söyleminin dünya genelinde giderek yaygınlaştığını görmenin üzüntüsüyle, kamuoyunu şiddet dolu, insanlık düşmanı bu tür suçlar karşısında duyarlı olmaya ve seslerini yükseltmeye davet ediyoruz" diye kaydedildi.
 
HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, "Herkesin bir arada özgürce ve barış içinde yaşayabilmesinin ön koşulu, kültürel, inançsal ve dilsel tüm farklılıkların birer zenginlik ve değer olduğunun kabulüdür. Herkesi, bu farklılıklara saygı gösterme ve  demokratik ilkeleri hakim kılma mücadelesini kararlı bir şekilde sürdürmeye çağırıyoruz" dedi.