19 Nisan 2024 Cuma

HDP Yeni Şafak ve Sabah'ı Basın Konseyi'ne şikayet etti

HDP, yalan haber yapan Yeni Şafak gazetesi ve yazarı Burak Doğan ile Sabah gazetesi ve yazarı Hilal Kaplan hakkında hukuki süreç başlattı. Ayrıca, iftira niteliğindeki yazıları da Basın Konseyi'nin gündemine taşıdı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekilleir Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç, Yeni Şafak gazetesinin, 16 Mayıs tarihli baskısında Burak Doğan imzalı yayımlanan "HDP'li Belediye Başkanı'nın ajandasında bomba klavuzu" başlıklı gerçek dışı metni ve Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan'ın da 18 Mayıs tarihli baskısında yayımlanan "İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz" başlıklı köşe yazısını Basın Konseyi'nin gündemine taşıdı. 

HDP Yeni Şafak Gazetesi ve muhabiri Burak Doğan ile Sabah Gazetesi ve yazarı Hilal Kaplan hakkında gerekli hukuki süreci başlattığını duyurdu. Bununla birlikte Grup Başkanvekilleri, Basın Konseyi'nden ilgili kurum ve kişilere uyarı ve kınama cezası verilmesini talep etti.

Beştaş ve Oluç, Konsey'e ilettikleri dilekçede, "Bu iki yayın organının ve yazarın iftira niteliğindeki haber ve yorumları, halkın haber alma hakkını yerine getirme faaliyetinden uzak, kişi haklarına saldırı, kendisini mahkemenin yerine koyarak yargı kararı olmaksızın kişileri, kurumları suçlu ilan etme, itibarsızlaştırma gibi psikolojik operasyon çalışmaları kapsamında yer almakta olup, Basın Konseyi tarafından yapılacak inceleme ve değerlendirme sonucunda gerekli uyarı ve kınama cezasının verilmesini hassasiyetle talep etmekteyiz" ifadelerini kullandı.