19 Mayıs 2024 Pazar

HDP: Yargıyla alakası olmayan bir tiyatro

Cumhuriyet gazetesi davasında cezaların onanmasına karşı açıklama yapan HDP, "Ahmet Şık ve arkadaşlarını tutuklayarak ve cezalandırarak susturamazsınız" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP), İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nin (İstinaf), Cumhuriyet gazetesi davasında verilen cezaları onamasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
 
"Yargı kararları her geçen gün daha tutarsız, daha hukuksuz ve daha standartsız bir hale geliyor. Yargı, iktidarın demokratik muhalefeti sindirme aracı olarak kullanılıyor. Ülkede son 3 yılda gazeteciler, milletvekilleri, belediye eşbaşkanları, aydınlar dâhil olmak üzere yüz binlerce muhalif insan cezaevi ve ceza tehdidi ile karşı karşıya kaldı, on binlercesi tutuklandı" denilen açıklamada, HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın cezasının onaylandığı hatırlatıldı.
 
GAZETECİLERİN SESİNİ SUSTURAMAZSINIZ
 
"Yargıyla hiçbir alakası olmayan bu tiyatroda karar verici konumunda olan iktidarın ta kendisidir. İktidar nasıl ki, gerçekleri söyleyen gazetecileri cezalandırmak için tüm imkanlarını seferber ettiyse, ülkeyi de iktidarın yandaşı olan basından başka hiçbir basın kuruluşunun, gazetecinin sesinin duyulmayacağı bir yer haline getirdi" denilen açıklamada şöyle denildi:
 
"Ahmet Şık ve arkadaşlarını tutuklayarak ve cezalandırarak susturamazsınız. Türkiye'de tüm baskılara, tüm tehditlere rağmen gerçeklerin peşinden koşan ve gerçekleri korkmadan söyleyen gazetecilerin varlığına tahammül edemeyen bir iktidar var."
 
FAŞİZME İNAT ÖZGÜR KALEMLER OLACAK
 
"Faşizmin her döneminde özgür ve cesur kalemler, gazeteciler var oldu. Bırakın tutuklanmayı, tehdit edilmeyi, hedef gösterilmeyi ve ölümü göze alarak yazdılar, yazmaya devam edecekler. Gazetecilik iktidarın bordrolu kalemşorlarının yaptığı değildir."
 
"Bu davada gazetecilik yargılandı. Henüz ortakları ile araları bozulmamışken, Cemaate karşı suçlamalarla tutuklanan Ahmet Şık; iktidarın ortağı Cemaat ile arası bozulunca, bu kez örgüte yardım suçlaması ile tutuklandı. Akıl ve hukuk dışı her şey yapıldı. İktidar bu ülkede hukuku ve adaleti hiçleştirerek toplumdaki insani değerleri çürüttü" diye belirtilerek hukuksuzluğun baş aşağı gidişinin durdurulamayacağı kaydedildi.