24 Nisan 2024 Çarşamba

HDP Van Kadın Meclisi ve ESP: Sosyalist kadınlar serbest bırakılsın

Van'da HDP Van Kadın Meclisi ve ESP yaptıkları açıklamayla, bugün savcılığa sevkedilen ESP ve SKM'lilerin derhal serbest bırakılması istendi.

ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, SKM Sözcüsü Deniz Aktaş ile SKM MYK üyeleri ve HDP Edremit İlçe Eşbaşkanı Sevgi Erdem'in Balıkesir'de gözaltına alınmasına karşı HDP Van Kadın Meclisi ve ESP basın açıklaması yaptı.

Yoğun yağış nedeniyle HDP İl binasında yapılan basın açıklamasına HDP PM üyeleri de katıldı. Basın metnini HDP Kadın Meclisi üyesi Dilan Yıldız okudu. Yıldız, "Gözaltına alınan arkadaşlarımız; kadın özgürlük mücadelesi yürüten ve bunun için her daim sokaklarda olan arkadaşlarımızdır. İşte iktidarın korktuğu da sokakta sesini yükselten kadınlardır. Her gün kadınlara gözaltı operasyonları yaparak susturacağını sanan iktidar, şunu bilsin ki bu baskı politikalarınız biz kadınları yıldırmıyor, aksine mücadele kararlılığımızı perçinliyor" dedi.

Yıldız, "Bu ülkede kadınlar hangi kesimden, hangi siyasi partiden, hangi renkten olursa olsun; Türk, Kürt, Arap, Çerkes, feminist, sosyalist, Müslüman, Alevi… Kimliği fark etmeksizin iktidarın kadın düşmanı politikalarına karşı 'birlikte güçlüyüz' dedikleri için, hep birlikte sokaklara çıkıp 'suçlu sensin' dedikleri için hedef haline getiriliyor. SKM'li yoldaşlarımızın da tam da bu sebeplerden, iktidarın saldırılarını teşhir ettikleri için gözaltına alındıklarını biliyoruz" diye kaydetti.

Yıldız, bugün savcılığa sevkedilen ESP ve SKM'lilerin derhal serbest bırakılmasını istedi.