25 Nisan 2024 Perşembe

HDP Tekirdağ İl Örgütü: Türkiye'de hak ihlali alışkanlık haline getirildi

Çorlu'da evinin bahçesinde oturan aileye yönelik polis saldırısına ilişkin açıklama yapan HDP Tekirdağ İl Örgütü, "Ülkemizde öteden beri kolluk güçlerinin bu yönlü halleri cezasızlıkla ödüllendirilmekte ve insan hakları ihlâli alışkanlık hâline getirilmektedir" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Tekirdağ İl Örgütü, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki Silahtarağa Mahallesi'nde bayramın ilk günü olan 24 Mayıs'ta evinin bahçesinde oturan aileye yönelik polis saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"24.05.2020 tarihinde ilimiz Çorlu ilçesinde Silahtarağa mahallesinde meydana gelen ve sosyal medyaya düşen görüntülerde, kolluk güçleri tarafından; evlerinin bahçelerinde oturan aralarında çocuk, kadın ve erkeklerinde bulunduğu aile bahçe içerisinde ve sokakta coplarla dövüldüğü, yerlerde sürüklendiği görüldü. Olayı görüntüleyen komşularınında zorla görüntüleri sildirilmeye çalışıldığı bilgileri kamuoyunda bulunmaktadır.

"Ülkemizde öteden beri kolluk güçlerinin bu yönlü halleri cezasızlıkla ödüllendirilmekte ve insan hakları ihlâli alışkanlık hâline getirilmektedir. Halkların Demokratik Partisi olarak süreç her yönü ile takip edilecek, mağdur aileye her türlü hukukî destek sağlanacaktır."