29 Mart 2024 Cuma

HDP: Tahir Elçi'yi katledenlerin peşini bırakmayacağız

Katledilişinin 7. yılında Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'yi anan HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, katillerin, azmettiricilerin ve sorumluların peşini bırakmayacaklarını, hukuki ve siyasi mücadelenin süreceğini kaydetti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Eş Sözcüleri Nuray Özdoğan-Serhat Eren, katledilişinin 7. yılında Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'yi andı.

Katliamdan dört buçuk yıl sonra göstermelik olarak hazırlanan iddianameyle açılan davadan ve yargılama süreci boyunca mahkemenin uygulamalarından amacın failleri bulup cezalandırmak olmadığının görüldüğü kaydedilen açıklamada, "Tahir Elçi'nin katledildiği süreç, Türkiye'nin içerisine sürüklendiği karanlık ve kaotik sürecin de başladığı bir süreç olmuştur. Tahir Elçi'yi katleden güçler ile bu güçleri koruyan, aklayan ve arkasında duran siyasi irade ve yargı mekanizması Türkiye halkına karşı bir kötülük koalisyonu olarak bugün de varlığını sürdürmektedir" dendi.

Açıklama, şöyle devam etti: "Sevgili Tahir Elçi'yi rahmetle anıyoruz. Hayatının son anına kadar hukuk, adalet ve insan hakları mücadelesi vermiş olan Elçi'nin bıraktığı mirasın takipçisi olarak hukuk ve adalet arayışımızdan vazgeçmeyeceğiz. Başta Tahir Elçi cinayeti olmak üzere benzer siyasi cinayetlerdeki katillerin, azmettiricilerin ve sorumluların peşini bırakmayacak, hukuki ve siyasi mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz."