25 Nisan 2024 Perşembe

HDP, Sudan'daki saldırı kınadı

HDP MYK, Sudan'da 13 sivilin öldürüldüğü saldırıyı kınadı, Sudan halkının askeri darbeye karşı verdiği mücadeleyi desteklediğini kaydetti.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Sudan'da halkın yaptığı eylemlere yönelik saldırı ve 13 sivilin öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı. 
 
Saldırıyı kınayan HDP MYK, askeri darbe girişimini reddettiğini belirtti. 
 
Açıklamada şunlar kaydedildi: "Bazı yabancı devletlerin desteğiyle gerçekleştirilen bu askeri operasyonun Sudan'daki mevcut durumu daha da kötüleştireceği açıktır. Bu sebeple, Sudan'daki askeri konsey, derhal sivil ve meşru bir iradeye yönetimi devretmeli, halkın demokratik taleplerine karşı şiddet kullanmaktan vazgeçmelidir. 
 
Sudan halkına karşı gerçekleştirilen her türlü şiddet eylemine karşı bu askeri operasyonları yürüten cuntacılar ve onları destekleyen yabancı güçler bu müdahaleci ve şiddet eksenli girişimlerini derhal durdurmalıdır."
 
HDP, uluslararası kamuoyunu Sudan halkının demokratik ve meşru talepleri karşısında duyarlı olmaya ve ülkeyi şiddet sarmalına sürükleyebilecek askeri ve dış müdahalelere karşı etkin bir tutum geliştirmeye çağırdı.
 
Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki demokrasi ve özgürlük direnişini Sudan'da güçlü biçimde sürdüren halkın ve kadınların meşru mücadelesini desteklediğini vurgulayan HDP MYK, sınırlar ötesi güç birliğini yükseltme çağrısını yineledi.