3 Mayıs 2024 Cuma

HDP Sözcüsü Kubilay: 2020 yılı halkların kurtuluş yılı olacak

HDP Osmaniye İl Örgütü 3. Olağan Kongresinde yeni yönetimini belirledi. Kongrede konuşan Parti Sözcüsü Günay Kubilay, 2020 yılının "halkların kurtuluş yılı" olacağını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Osmaniye İl Örgütü, "Umut ve cesaret ile örgütlenelim faşizmi yenelim" şiarıyla 3. Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi. Merkez İlçe binasında gerçekleşen kongreye, HDP Parti Sözcüsü Günay Kubilay, milletvekilleri Ayşe Sürücü ve Kemal Peköz katıldı.

Kongrede konuşan Parti Sözcüsü Günay Kubilay, Roboski katliamında hayatını kaybedenleri anarak, başladığı konuşmasında katliamcıların cezalandırılmasını istedi. Çok zor zamanlardan geçtiklerini ifade eden Kubilay, "Hepinizin bildiği gibi HDP'nin örgütsel varlığına yönelik olarak büyük bir saldırı dalgası ile yüz yüzeyiz. Bu saldırı dalgası yaşamın her alanında sürüyor. Yerel yönetimlerde, belediyelerde sürüyor, mecliste, sokakta, fabrikada her yerde sürüyor. Aslında HDP'nin temsil edildiği bütün alanlara yönelik bir düşmanlık politikası ortaya çıkıyor. Yani bunlar aslında kendinden olmayan herkese düşman olan politikayı temsil ediyorlar ki, o yüzden biz bu rejime ‘faşist rejim' diyoruz. Yani Saray rejimi aslında bunu sürekli ikame etmiştir" diye konuştu,

Kanal İstanbul Projesi'ne de değinen Kubilay, bu projeyle İstanbul'un sırtına hançer saplamak istenildiğini ifade etti. Kubilay, "Burada özellikle üzerinde durmamız gereken nokta şudur. AKP ve MHP iktidarı, 31 Mart yerel seçimlerinde, tıpkı 7 Haziran 2015'de olduğu gibi çok büyük bir biçimde kaybetmiştir ve artık AKP kan kaybeden bir partidir. Onlar da biliyor. İşte bu yüzden, topluma verecek bir şeyleri kalmadığından sürekli şiddete başvurmaktadır. O yüzden siyasetin temeli artık savaştır, tecrittir, işgaldir. Bunun dışında topluma verecek başka bir sözü olmadığı için de bu şekilde gidiyor, ancak nereye kadar götüreceği belli değil. Türkiye yetmedi Suriye'ye, Suriye yetmedi Libya'ya. Ancak Libya'da bitince nereye gidecekler belli değil. Bilinen bir şey varsa oda 2020 yılı Türkiye halklarının kurtuluş yılı olacaktır" ifadelerini kullandı.

HDP milletvekilleri Sürücü ve Peköz de yaptıkları konuşmalarda Roboski katliamında hayatını kaybedenleri andı.

Yapılan konuşmaların ardından faaliyet ve mali raporlar okundu. Tek listeyle girilen kongrede HDP Osmaniye İl Eşbaşkanlığı'na Kadriye Tören ve Ali Çoşkun seçildi.