24 Nisan 2024 Çarşamba

HDP Siirt'te ilk seçim bürosunu açtı

HDP, Siirt'te ilk seçim bürosu açılışını yaptı. Burada konuşan HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, "Halk seçimini çoktan yaptı 24 Haziran'ı bekliyor" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt İl Örgütü, Barış Anneleri'nin katılımıyla 24 Haziran seçimleri için Doğan Mahallesi Mithat Öktüren Caddesi'nde seçim irtibat bürosu açtı.
 
Açılışa HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, HDP ve DBP il yöneticileri, Siirt Barış Anneleri İnisiyatifi üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Açılışın yapıldığı büronun bulunduğu cadde HDP bayraklarıyla süslenirken, açılış öncesi büro önünde toplanan halk halay çekti.
 
Açılış öncesi konuşma yapan HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, son 2 yıldır Kürt halkına yönelik baskıların arttığını belirterek, "Bizim de bunu anlatmamıza gerek yok gözle görülüyor. Halkımız seçimini çoktan yaptı. 'HDP'yi sandığa gömün' diyenlere cevabı halk verecek çünkü halk seçimini çoktan yaptı 24 Haziran'ı bekliyor. O sandıklarda halkın iradesi çıkacak" dedi.
 
Cizre bodrumlarında yaşananların halkın hafızasındaki tazeliğini koruduğunu ifade eden Ertan, "Taybet Ana'yı 7 gün boyunca insan, ahlaki, dini tüm değerlere aykırı davrananlara, bizi kayyum zulmü ile yönetmeye çalışanlara, binlerce evladımızı öldürenlere, çocuklarımızı cezaevlerine karşı cevabımızı sandıkta vereceğiz, hesabını sandıkta soracağız" diye konuştu.
 
DİLİMİZE, KÜLTÜRÜMÜZE SALDIRANLARA 24 HAZİRAN'DA CEVAP VERECEĞİZ
 
Siirt Belediyesi bünyesindeki Celadet Elî Bedirxan Kütüphanesi'nde bulunan Kürtçe kitapların kayyum tarafından toplatıldığını hatırlatan Ertan, "Kürdistan'ın dört bir tarafında Kürt halkının değerlerine, Kürtçe diline ve kültürüne tahammül edemeyenler, sonra gelip 'Kürtler benim kardeşim' yalanını söylüyor. Biz binlerce yıldır bu topraklarda dilimizle kültürümüzle yaşadık yaşamaya da devam edeceğiz. Eğer bize onursuzluğu dayatırsanız her zaman halk direnişi ile karşılaşacaksınız. İşte o yüzden biz dilimize ve kültürümüze saldıranlara karşı cevabı 24 Haziran'da vereceğiz" diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Barış Anneleri "mutlaka kazanacağız" diyerek zılgıtlar eşliğinde büronun kurdelesini kesti.