28 Nisan 2024 Pazar

HDP: Şengal'de hastaneye saldırı IŞİD zihniyetinin devamıdır

HDP, AKP iktidarının Şengal'de hastaneye yönelik saldırısına tepki gösterdi, "Bu saldırı ve katliamların temelinde Kürt düşmanlığı olsa da çatışma aynı zamanda, Ortadoğu'daki demokratik ve özgürlükçü güçler ile IŞİD ve Taliban çizgisinde somutlaşan kadın ve insanlık düşmanı karanlık güçler arasındaki mücadelede tarafını belli etme saldırısıdır" dedi.

HDP Merkez Yürütme Kurulu, AKP iktidarının Şengal'e yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Şengal'de sivillere ve hastaneye yönelik saldırının Kürt düşmanlığına dayandığına işaret eden HDP MYK'sı, savaş koşullarında bile dokunulmaz olan hastaneler ve sivil yerleşim yerlerinin bombalanmasının savaş suçu olduğuna dikkat çekti.

Şengal'e yönelik saldırının Êzidî halkının IŞİD'e karşı sergilediği tarihsel direniş iradesine yönelik olduğuna işaret eden HDP MYK'sı, Şengal halkının IŞİD'i yenilgiye uğratmasının intikamının alınmak istendiğini vurguladı, "Şengal'de yaşayan Êzidî halkının özgür iradesinden duyulan korkunun sonucudur" dedi.

Taliban'ın dünyanın gözü önünde yarattığı karanlığın benzerinin Ortadoğu'da ve Şengal'de Kürt halkına yaşatılmak istendiği belirtilen HDP açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Bu saldırı ve katliamların temelinde Kürt düşmanlığı olsa da çatışma aynı zamanda, Ortadoğu'daki demokratik ve özgürlükçü güçler ile IŞİD ve Taliban çizgisinde somutlaşan kadın ve insanlık düşmanı karanlık güçler arasındaki mücadelede tarafını belli etme saldırısıdır. Mesele, Türkiye'nin ulusal çıkarları ve bekası değil, iktidarın kendi karanlık emelleri ve savaş siyasetinden beslenmesidir."

Şengal halkının iradesini tanımayan hiçbir politikayı tanımadıklarını açıklayan HDP, "AKP iktidarı insani değerleri ve uluslararası sözleşmeleri hiçe sayarak imza attığı bu saldırıların hesabını hem siyasi olarak hem de hukuk karşısında verecektir" diye belirtti.

HDP, vicdan sahibi güçlere saldırılar karşısında sessiz kalmama çağrısı yaptı, Şengal halkının kendisini yönetme iradesini dün olduğu gibi bugün de desteklediklerini açıkladı.