27 Nisan 2024 Cumartesi

HDP: Selçuk Mızraklı ile ilgili verilen kararı tanımıyoruz

HDP MYK, DBB Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı'ya verilen hapis cezasını kınadı, "Halkımızın iradesine vurulan kelepçeleri bugüne kadar tanımadık, bundan sonra da tanımayacağız" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı'ya verilen hapis cezasını kınadı.

19 Ağustos 2019'da halk iradesine yapılan kayyum darbesiyle görevinden uzaklaştırılan Mızraklı'nın, 22 Ekim 2019'da tutuklandığı hatırlatılan açıklamada, düzmece iddianameler ve asılsız itirafçı beyanlarıyla rehin tutulan Mızraklı'ya bugün görülen karar duruşmasında 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verildiği anımsatıldı.

Açıklamada, "Selçuk Mızraklı, Diyarbakır'ın seçilmiş, hakikatli iradesi ve yüz akıdır. Selçuk Mızraklı şahsında yargılanan ve cezalandırılan, bizatihi Kürt halkının seçme ve seçilme hakkıdır.

İnsanlık tarihi zorbalıkların, gaddarlıkların ama aynı zamanda onurlu mücadelelerin ve kazanımların da tarihidir. Partimiz ve halkımız zulme ve baskılara karşı güçlü bir demokrasi mücadelesini yükseltme azminden vazgeçmeyecektir" denildi.