23 Nisan 2024 Salı

HDP seçim çalışmalarını yoğunlaştırdı

HDP Diyarbakır, Antep, Mersin, Urfa ve Antep'te çalışmalarını yoğunlaştırdı, seçim büroları açıldı, esnaflar ziyaret edildi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim çalışmalarını Diyarbakır, Antep, Mersin, Urfa ve Antep'te çalışmalarını yoğunlaştırdı.
 
DİYARBAKIR
 
Diyarbakır milletvekili adayı Saliha Aydeniz, Bağlar'da Yeni Hâl ile Emek Caddesi'nde esnafları ziyaret etti. Aydeniz ile sohbet eden esnaflar, “Bu krizden en çok biz etkilendik. Bizim AKP’ye verecek oyumuz yok. Diyarbakır’da 12’de 12 yapacağız” dedi.
 
HDP Diyarbakır Milletvekili adayı Semra Güzel Çınar’da halk tarafından coşkuyla karşılandı. Güzel, Çınar ilçesine bağlı Şerşopa, Delgur, Geli, Birabazin, Kurm, Birik, Orteveran, Golberan, Lugus, Gohan köylerine ziyaretlerde bulundu. 
 
Milletvekili adayı Remziye Tosun, HDP Diyarbakır vekili Ziya Pir ve Ergani İlçe eş başkanları ile birlikte Ergani'de esnaf ve ziyaretleri gerçekleştirdi.  
 
ANTEP
 
HDP Antep İl Örgütü ise Şahinbey ilçesine bağlı Ulaş, Güneş, Onur, Etiler ve Turanbaba mahallelerinde ziyaretler gerçekleştirdi. HDP milletvekili adayları Berivan Özpolat, Musa Aydın, Fatma Lebe ve Mizgin Ceylan, halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı.
 
HDP Şahinbey ilçe yöneticilerinin eşlik ettiği adaylar, halka Kürtçe, Türkçe el broşürlerinin yanı sıra Selahattin Demirtaş’ın fotoğraflarını dağıttı. 
 
Özellikle esnaf ekonomik krize vurgu yaparken,  milletvekili adayı Berivan Özpolat, çözümün HDP’de olduğunu söyledi. 
 
MERSİN
 
HDP Mersin milletvekilli adaylarından Rıdvan Turan ve beraberindeki heyet, Alevi Kültür Dernekleri Mezitli Şubesi’ni ziyaret etti. Burada konuşan Rıdvan Turan, seçimlerde elde edecekleri başarıyla ülkeyi daha yaşanılır bir hale geleceğini söyledi.
 
Adaylardan Fatma Kurtalan ve beraberindeki heyet de, Akdeniz ilçesine bağlı Şevket Sümer Mahallesi ile hal esnafını ziyaret etti. Emekçiler tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Fatma Kurtulan, emekçilerin sorunlarını dinledi. AKP'nin 16 yıllık iktidarını sürdürmek için emekçileri sömürdüğünü dile getiren Kurtulan, “24 Haziran seçimlerinde tüm emekçiler, emek sömürüsüne karşı emekten yana olan HDP'yi sahiplenmesi gerekiyor. Sandık ve oy hırsızlarına karşı HDP’yi destekleyen emekçiler, oylarına sahip çıkmalı ve sandık güvenliğini için sandık gönüllüsü olmalı" diye konuşti.
 
Yenişehir ilçesinde bulunan milletvekili adayı Atilla Güney ve beraberindeki heyet ise, Limonluk, Cumhuriyet, Güvenevler ile Hürriyet mahallelerinde bulunan muhtarları ziyaret etti. 
 
ADANA
Seyhan ilçesine bağlı Küçükdikili Mahallesi'nde seçim bürosu açıldı.
 
URFA
 
HDP Urfa Milletvekili adayları Halfeti ilçesinde seçim bürolarını açtı. Kadınlar HDP’lileri yoğun bir ilgi ile karşıladı. Açılışın ardından Urfa milletvekili adayı Nimettullah Erdoğmuş konuşma yaptı. Erdoğmuş, 24 Haziran seçimlerinin kritik bir seçim olduğunu belirterek, herkesi sandığa ve oyuna sahip çıkmaya çağırdı.
 
KARS
 
HDP Kars milletvekili adayları kent merkezinde bulunan Kazım Paşa Caddesi'ndeki esnaflarla buluştu. HDP Kars milletvekili adayları Arzu Moco, Ayhan Bilgen, Bişar Abdi Alınak ve il yöneticileri, esnafların sorunlarını dinledi. Esnaflar, sandıkların güvenliğinden endişe duyduklarını dile getirdi, "Ancak AKP, ne yaparsa yapsın 24 Haziran'da gidecek" dedi.
 
VAN
 
HDP, Çatak İlçe Örgütü Kıyıcak ve Dalbastı köylerinde seçim çalışması yürüttü. İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak ve yerine Kayyum atanan İpekyolu Belediye Eş Başkanı Beritan Tayyan da İpekyolu’na bağlı Aşağı Çiğli köyünde halkı ile bir araya geldi.