19 Nisan 2024 Cuma

HDP seçim çalışmalarını gece de sürdürdü

HDP'liler seçim çalışmalarını iftardan sahura kadar sürdürdü. HDP'nin "yeni yaşam" projesini halklara ulaştıran HDP'liler, 24 Haziran'da seçmenlerden oy istedi.
HDP'nin seçim çalışmaları dün iftardan sonra da devam etti. Sahura kadar süren çalışmalarda seçim büroları açıldı, halk buluşmaları gerçekleştirildi.
 
URFA
 
HDP Urfa milletvekili adayları Nusrettin Maçin ve Aliye Kızıldamar, Birecik ilçesindeki görkemli seçim bürosu açılışından sonra kıyı kafelerinde ve caddesindeki halk bröşür dağıtarak oy istedi. Bireciklilerin yoğun ilgi gösterdiği adaylar, tek tek sohbet ederek sorunlarını dinleyip, HDP'nin çözüm önerilerini anlattı. Adaylar, halktan bir oy HDP'ye bir oy Selahattin Demirtaş'a isterken, Birecikliler Türkiye'nin olumsuz ibresine "Dur" diyeceklerini belirtti.
 
MARAŞ
 
HDP Maraş milletvekili adayları da Pazarcık ilçesi ile mahallelerinde halkla bir araya geldi. Özelikle Alevi mahallelerinde coşkuyla karşılanan HDP'liler, halkla beraber halay çekti. Halkın çözülmeyen sorunlarını dinleyen HDP'liler, çözümün tek adresi olan partilerinin tercih edilmesini istedi. Aleviler ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cemevlerine yasal statü verileceği açıklamasına tepki gösterdi, "16 yıldır Alevilere her şeyi reva gören bir zihniyetten çözüm beklemiyoruz" dedi.
 
VAN
 
HDP Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Ali Paşa mahallesinde seçim bürosu açılışı yaptı. Polis açılış sırasında "Dışarda halay çekemezsiniz" diyerek baskı uyguladı. 
 
Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan HDP Van Milletvekili adayı Tayyip Temel, "Engel ne olursa olsun, en yaparlarsa yapsınlar biz bu mücadelemizi 24 Haziran’da başarıya çevirene kadar sürdüreceğiz" dedi.
 
Konuşmanın ardından büronun açılışı kadınlar tarafından yapıldı. Ardından milletvekili adayları ve halk, halaylar çekti.
 
DİYARBAKIR
 
Merkez Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi’ndeki HDP seçim irtibat bürosunda kadınlar bir araya geldi. Etkinliğe, HDP Diyarbakır Milletvekili adayı Saliha Aydeniz, Demokratik İslam Kongresi (DİK) üyeleri de katıldı.
 
Aydeniz, HDP üzerindeki baskı, gözaltı ve tutuklamalara dikkat çekti, "Kararlıyız ve boyunda eğmedik. Onları, Kürdistan'da sandıkta boğacağız. Kürdistani tüm renklerimizi de hep birlikte özgürleştireceğiz" dedi. 
 
Etkinlik, alkış ve zılgıt eşliğinde son buldu. 
 
HDP Yenişehir İlçe Örgütü, Ferit Köşk Mahallesi’nde takviye seçim bürosu açtı. Açılışa yoğun ilgi gösteren gençler, dilek balonları uçurdu. 
 
Açılış sırasında açıklama yapan HDP Diyarbakır Milletvekili adayı Mehmet Temizyüz, "AKP miadını doldurdu, kendinden öncekiler gibi tabela partisi olmaktan kurtulamayacaktır" dedi. 24 Haziran’ın Kürtler için bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Temizyüz, Türkiye’de yine anahtarın Kürt halkının elinde olduğunu belirtti.  
 
MERSİN
 
Mersin'de milletvekili adayları Reşat Aşan ve Mehmet Alış'ın katılımı ile Yenişehir Afetevleri mahallesi seçim bürosu açılışı büyük bir çoşku ile gerçekleştirildi.