20 Nisan 2024 Cumartesi

HDP Samsun'da milletvekili adaylarını tanıttı

HDP Samsun'da milletvekili adaylarını tanıttı. Etkinlikte konuşan milletvekili adayı Efraim Vayiç, Çoğulcu, demokratik bir ülke kurmak için hep beraber mücadele edeceğiz" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Samsun İl Örgütü, milletvekili adaylarını SYKP İl binasında yaptığı etkinlikle tanıttı. "Meclis Sen'le Değişir" pankartının asıldığı salona aynı zamanda HDP'nin tutsak Cumhurbaşkanı adayı Selehattin Demirtaş'ın fotoğrafı asıldı.
 
Etkinlikte açılış konuşmasını HDP Samsun İl Başkanı Cevdet Bakın yaptı. Bu seçimin bir baskın seçim olduğunu söyleyen Bakın, "Ülkenin her tarafında HDP adaylarıyla seçimlere katılıyoruz. Bugün de Samsun adaylarımızı tanıtacağız" dedi.
 
HDP üyesi, yöneticisi, milletvekili, belediye başkanlarınında olduğu on bine yakın insanın tutuklu olduğunu söyleyen Bakın, "Tek adam düzenine karşı çıkmak iktidardaki diktatörleri devirmek için yan yana omuz omuza mücadele edeceğiz" diye belirtti.
 
Bakın'dan sonra sırayla HDP milletvekilleri adayları söz aldı. İlk sözü Samsun 1. sıra adayı Oya Yağcı aldı. Yağcı, "Bir kadın, tiyatrocu, akademisyen olarak hep yok sayılanlar arasında oldum. Ama artık bu ülkede biz varız demek için, bu memleket biziz demek için HDP'den aday oldum" diye konuştu.
 
Yağcı'dan sonra söz alan Efraim Vayiç, "Yıllardır bu ülkede iktidar eliyle bizler eziliyoruz. 16 yıldır bu iktidar herkesi tek tipleştirmeye, ayrıştırmaya çalışıyor. Ancak bizler HDP olarak bu politikaların tam karşısında yer alacağız. Çoğulcu, demokratik bir ülke kurmak için hep beraber mücadele edeceğiz. Biz bir olunca hiçbir şey önümüzde duramaz" dedi.
 
Vayiç'ten sonra söz alan diğer vekil adaylarıda kısa konuşmalar yaparak birlikte mücadele etmenin öneminden bahsettiler.