1 Mayıs 2024 Çarşamba

HDP Samsun İl Örgütü: Belediyelere kayyum atanmasını kınıyoruz

HDP Samsun İl Örgütü, Batman ve Diyarbakır'ın Lice, Ergani, Silvan ve Eğil belediye eşbaşkanları görevden alınarak, yerlerine kayyum atanmasını kınadı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Samsun İl Örgütü, belediye eşbaşkanlarının gözaltına alınması ve belediyelerin kayyumlar yoluyla gaspedilmesine ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

HDP yönetimindeki Batman ve Diyarbakır'ın Lice, Ergani, Silvan ve Eğil belediye eşbaşkanları görevden alınarak, yerlerine kayyum atandığı hatırlatılan açıklamada, "AKP-MHP iktidarı koronavirüsü ile mücadele etmek yerine günlerdir salgına karşı büyük bir özveri ile mücadele eden belediyelerimizi ve halk iradesi gasp etmektedir" denildi.

Görevden alınan belediye eşbaşkanlarının, koronavirüs salgını karşısında halkın sağlığı için tedbirler alması, halka suyu ücretsiz sağlaması, hijyen malzemeleri ve gıda yardımlarını dağıtması vb. faaliyetleri nedeniyle gözaltına alındığı ve yerlerine kayyum atandığı belirtilen açıklamada, "Çünkü belediyelerimizin halkçı ve toplum sağlığını düşünen çabaları iktidarın salgın karşısındaki politikasını teşhir etmiştir. Hiç bir felaketin kürtlere yönelik darbe siyasetinin önüne geçmeediği ülkemizde ve bu faşist anlayışa göre tüm dünya virüsle uğraşsa dahi Kürtler, ilk fırsatta darbeleniyor. AKP-MHP iktidarının yürüttüğü hukuk, düşman hukukudur. Kayyum darbedir ve kürt halkının iradesini yok saymaya yöneliktir. HDP Samsun İl Örgütü olarak belediyelerimize yönelik gerçekleşen kayyum darbesini kınıyoruz" diye kaydetti.