6 Mayıs 2024 Pazartesi

HDP: Provokatörlerin çadırlarına izin vermeyeceğiz

AKP/MHP faşist iktidarının emniyetin desteği ile Genel Merkez önünde kumpas çadırı kuracağını belirten HDP, demokrasi ve barışı savunmak için dayanışmaya çağırdı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP), iktidarın büyük bir kumpas planladığını belirtti. Yazılı açıklama yapan HDP, iki yılı aşkın bir süredir iktidarın kirli propagandası ve emniyetin desteği ile parti binalarının önünde provokasyonların gerçekleştirilmek istendiğini kaydetti.

Bu provokasyonlardan  birinin de HDP İzmir İl örgütünü yönelik gerçekleşen ırkçı ve faşist saldırıda Deniz Poyraz'ın katledilmesi olduğu hatırlatılan açıklamada, "Toplumsal meşruiyetini kaybeden iktidar bünyesindeki güç odakları, insanları manipüle etmekte ve partimize saldırı zemini hazırlamaktadır" denildi. 

Bu provokasyonların sadece HDP'ye dönük değil bir bütün olarak demokrasiye karşı yapıldığının altı çizilen açıklama şöyle devam etti: "Partimizin sahip olduğu güçle mücadele edemeyen iktidar gerçekle alakası olmayan gündemler yaratmakta ve kendi sorumluluklarını gizlemeye çalışmaktadır.

İzmir İl Binamız önünde provokatör olarak bulundurulan ve Deniz Poyraz arkadaşımızın katledilmesinde gözcülük yaptığı iddia edilen bir şahsı şimdi de Genel Merkezimiz önüne yönlendirenler daha büyük kumpaslar peşindedir.

Partimize karşı saldırıları geliştiren AKP-MHP ittifakı bilmelidir ki, emniyetin desteği ile organize edilen ve Genel Merkezimiz önünde kurulması planlanan kumpas çadırına kesinlikle izin vermeyeceğiz.

Partimize yönelik saldırılar, Türkiye demokratik mücadelesini hedef almaktadır. Demokrasi ve barışı savunmak için tüm halklarımızı ve partililerimizi bu kirli tezgahın önünde durmaya ve HDP'yi daha güçlü savunmaya çağırıyoruz."