1 Mayıs 2024 Çarşamba

HDP önündeki polis ablukası kaldırıldı

HDP Genel Merkez binası, Diyarbakır'da HDP İl binası önünde bekleyen ailelerin açıklama yapacağı gerekçesiyle polisler tarafından ablukaya alındı. Grubun yaptığı açıklama sonrası polis ablukası kaldırıldı. 

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Genel Merkez binası, PKK'ye katılan çocuklarının kaçırıldığını iddia eden HDP Diyarbakır İl binası önünde bekleyen ailelerin açıklama yapacağı gerekçesiyle polisler tarafından ablukaya alındı.

Çok sayıda HDP'linin Genel Merkez binasına girişi polisler tarafından engellenirken, içeri giren partililer ise Genel Bilgi Taraması'ndan (GBT) geçirildi.

HDP VE BULUNDUĞU SOKAK ABLUKADA
HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç ile çok sayıda HDP'li, Diyarbakır'dan getirilen ailelerin Genel Merkez binası önünde açıklama yapmasına izin vermeyeceklerini belirtmesi üzerine polis, HDP'yi ve HDP'nin bulunduğu sokağı ablukaya aldı.

GAZETECİLERE ENGEL
Gazetecilerin çekim almasına izin vermeyen polis, HDP'ye girmelerine de izin vermiyor.

TİRYAKİ: PARTİNİN ÇALIŞMASINI ENGELLEYECEKLER
HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, Genel Merkezlerinin ablukaya alınması üzerine bina önüne geldi. Tiryaki, şu açıklamalarda bulundu: "Burada açıklama yapacaklarını, çelenk koyacakları ve belki de oturmayı düşündüklerini öğrendik. Partinin çalışmasını engelleyecekler. Biz de Genel Merkez önüne geldik, buna izin vermeyeceğimizi söyledik. Binamızın önünde uzun süre kalmayacaklar, bir iki kişi gelecekler, çelenk bırakıp gidecekler. Biz de binanın içerisinde bekliyoruz. Bunun ötesinde bir girişiminde bulunurlarsa, amaçları buysa biz de bunu engelleyeceğiz."

GRUBUN AÇIKLAMASI SONRASI POLİS ABLUKASI KALDIRILDI
Bir süre sonra bina önüne getirilen grup, HDP ve parti yetkililerine yönelik hareket içeren konuşmalarda bulundu. Grubun daha sonra bina önünden ayrılması ile polis ablukası da sona erdi.