24 Nisan 2024 Çarşamba

HDP MYK ve Meclis grubunu toplayacak

HDP'li 25 milletvekillinin dokunulmazlık dosyasının Meclis Adalet Komisyonu'na gönderilmesinin ardından HDP hafta sonu parti kurullarını toplama kararı aldı. Sürecin 4 Kasım darbesine benzediği değerlendirmesinde bulunan HDP'nin, önümüzdeki haftadan itibaren sokağa çıkması bekleniyor.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Hakkı Saruhan Oluç'un da aralarında bulunduğu 25 milletvekiline ait dokunulmazlık dosyaları Meclis Başkanlığı'nın ardından Adalet Komisyonu'na taşındı.

HDP'li 9 milletvekili hakkında Kobanê soruşturması bahanesiyle oluşturulan fezlekelerin yanı sıra 16 vekil hakkında daha fezlekeler Meclis'e taşındı. Meclis Karma Komisyon'a sevk edilen fezlekelerle ilgili AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Süreç ne ise aynen işleyecektir. Genel kurulda da hemen eller iner kalkar" açıklamasında bulunmuştu.

HDP 25 vekille ilgili fezlekelerin Meclis'e taşınmasının ardından rutin tarihi olan 27 Şubat Cumartesi günü MYK toplantısını gerçekleştirecek. Ayrıca 28 Şubat Pazar günü MYK üyeleri ve tüm milletvekili grubunun katılımıyla olağanüstü toplantı yapılacak.

Toplantıların gündeminin HDP'nin kapatılması tartışmaları ve vekilliklerin düşürülmesi girişimi olduğu öğrenildi.

İKİNCİ 4 KASIM HAZIRLIĞI
Gazete Duvar'a konuşan HDP'li bir yönetici yaşanan süreci 2016 yılında HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda milletvekilinin tutuklandığı, dokunulmazlıkların kaldırıldığı sürece benzetti, "İkinci bir 4 Kasım darbesi hazırlığı" değerlendirmesinde bulundu.

Hafta sonu yapılacak toplantıların ardından gelişmelerin il ve ilçe örgütleri ile de değerlendirilmesi bekleniyor. Alınacak kararlar doğrultusunda gelecek haftadan itibaren bir dizi eylem ve etkinlik olabileceğine işaret edilirken, çalışmalar kapsamında uluslararası kamuoyuna dönük kimi açıklama ve temasların gündeme geleceği ifade ediliyor.