19 Nisan 2024 Cuma

HDP Muş'ta vekillerinin gasp edilmesine karşı açıklama yaptı

"AKP Muş'ta 3. vekili almamızı kabul edemiyor, yetkililer tehdit ediliyor" diyen HDP, basın toplantısı düzenleyerek tek bir oylarının bile peşinde olduklarını belirtti.
24 Haziran seçimlerinde HDP'nin Muş'tan 3 vekil çıkarmasına itiraz eden AKP, oyların tekrar sayılamsı ile birlikte HDP'nin vekil sayısının değişmemesine tahammül edemiyor.
 
HDP Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Berdan Öztürk, Meral Danış Beştaş, Gülistan Kılıç Koçyiğit, Selçuk Mızraklı ve PM üyesi Nurten Üzümcü'den Muş'taki oy sayımı sırasında yaşanan hukuksuzluklara ilişkin, HDP Muş İl binasında basın toplantısı düzenledi.
 
Heyet adına açıklama yapan Meral Danış Beştaş, birçok ildeki usulsüzlüklere yönelik yaptıkları itirazların seçim kurullarında reddedildiğini ve AKP'nin ise vekil çıkaramadığı her yerde itiraz ettiğini belirtti.
 
AKP SANDIKTA ALAMADIĞINI İTİRAZLA ALMAYA ÇALIŞIYOR
 
"AKP Ankara'dan bu işi yönetiyor. 300'ü tamamlayamadığı için, OHAL koşullarındaki bütün baskı yöntemlerine rağmen Meclis'te salt çoğunluğu alamadığı için hukuksuzluğa devam ediyor" diyen Beştaş, AKP'nin sandıkta alamadığı vekillikleri şimdi hukuk dışı itirazlarla almaya çalıştığını belirtti.
 
Beştaş konuşmasına şöyle devam etti: "Biz vekilleri AKP gibi valileri, kaymakamları bütün kolluk güçlerini kullanarak kazanmadık. Halk, bütün tehditlere ve ölüme rağmen gidip oy verdi. Suruç'ta 25 kurşunla bizim insanlarımız katledildi, hastanede boğazlar kesildi buna rağmen halkımız gidip oyunu verdi. Eşit ve adil bir seçim yapılmadı, bütün siyasi partilerin koşulları eşit değildi. Buna rağmen biz bunu kazandıysak halkımızın iradesinin takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz."
 
TEK BİR OYUMUZUN BİLE PEŞİNDEYİZ
 
Muş'tan milletvekili seçilen HDK Eş Genel Sözcüsü Gülistan Koçyiğit ise "Bu mesele Muş'un meselesi olmaktan çıkmıştır. Buraya sürekli Ankara'dan telefon üzerine telefon geliyor. Bizim gözümüzün önünde yetkililer AKP ikinci sıra vekili tarafından tehdit ediliyor. Siyasi anlamda da bu iradenin arkasında olduğumuzun altını çizmek istiyoruz diyerek Varto, Bulanık, Malazgirt, Hasköy'de sayımların devam ettiğini belirti.
 
"Tek bir oyumuzu vermemek için demokratik hukuksal haklarımızı kullanacağız, kimsenin tehdidine boyun eğmeyeceğiz" diyen Koçyiğit, halka iradesine sahip çıkma çağrısı yaptı.