23 Nisan 2024 Salı

HDP Muğla İl Örgütü: Gözaltına alınan yoldaşlarımız serbest bırakılsın

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muğla İl Örgütü, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Kaldıraç'a dönük yapılan siyasi soykırım saldırılarına karşı basın açıklaması yaptı, gözaltına alınan devrimcilerin serbest bırakılmasını istedi. 

HDP Bodrum İlçe Eş Başkanı Zuhal Macit basın açıklamasını okuyarak, yapılan gözaltıları siyasi kırım operasyonlarının bir parçası olduğunu kaydetti. Macit, "Kendi çıkarlarına hizmet etmeyen herkesi 'terörist' ilan eden Akp-Mhp iktidarı, daha dün, üniversitede kayyuma itiraz eden öğrencilerin evlerine duvarları delerek, kapıları kırarak, uzun namlulu silahlarla girmişti. Yine kapılar kırılarak yapılan baskınlarda, kitap, dergi ve kadına yönelik şiddete karşı hazırlanmış broşürleri 'yasadışı döküman' sayan bu zihniyeti yakından tanıyoruz." dedi. 

Zuhal Macit, kirli siyasetin karşısında direnerek, umudu ve cesareti örenlerle demokratik bir rejim inşa etme kararlılığından asla vazgeçmeyeceklerini belirtti. Macit," Türkiye'nin her yerine yaymak istedikleri, tektipçi, anti demokratik, faşist uygulamalara karşı, baskıya ve zulme karşı direnmeye devam edeceğiz. Tıpkı Esp'li yoldaşlarımızın haykırdığı gibi: Bugüne kadar ne listeler yaptınız, yırtıp başınıza çaldık. Bizi böyle bitiremezsiniz! Tutsak alırsınız, teslim alamazsınız! Yenilgiye mahkum olan, biz değil, sizsiniz." diye belirtti.