3 Mayıs 2024 Cuma

HDP milletvekilleri grevdeki Bel Karper işçilerini ziyareti etti

HDP milletekilleri, sendikal haklarının yok sayılması nedeniyle greve çıkan ve 116. günü geride bırakan Bel Karper işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki Bel Karper Gıda Fabrikası işçileri, üyesi oldukları Tek Gıda-İş Sendikası’nın yetki almasına rağmen fabrikanın toplu iş sözleşmesi için masaya oturmaması ve sendika temsilcisini işten çıkartması üzerine greve gitti. İşçilerin grevi 116. gününde.

HDP Milletvekilleri Zülayha Gülüm, Musa Piroğlu ve HDP yöneticileri grevdeki işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan HDP Milletvekili Musa Piroğlu, Bel Karper işçilerini kararlı tutumları selamladı. Patronların ve yerel yöneticilerin grev kırıcılığına rağmen sürdürülen bu grevin önemine dikkat çeken Piroğlu, patronların ve iktidarın işçilerin örgütlenmesinden korktuğunu söyledi.

"Örgütsüzlük işçi için bir cehennem" diyen Piroğlu, patronların işçilere vahşi yaşam dayattığının altını çizdi.

'KADINLARIN KATILIMI ÇOK ÖNEMLİ'
Ardından söz alan HDP Milletvekili Zülayha Gülüm, kadınların direndiği her yerin kazanımla sonuçlandığını, bu direnişin de başarıya ulaşacağına inandığını söyledi. Gülüm, kadınlara yönelik saldırıların yoğunlaştığı dönemde bu greve bu kadar kadının katılmış olmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

İktidarın ve sermaye gruplarının saldırısı altında kalan işçilerden ucuz iş gücü hatta mümkünse ücretsiz çalışma beklendiğini kaydeden Gülüm, iktidarın köle gibi çalışmaya onay verdiğini ifade etti.

'21 YILLIK İŞÇİYE ASGARİ ÜCRET DAYATILIYOR'
Tek Gıda-İş Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu, milletvekillerine ziyaretleri için teşekkür etti. Durdu, yasalara uymayan iktidarın hiçbir şekilde yanlarında olmadığını, aksine cezalarla işçileri caydırıcı çalışmalar yaptığını ve 6 senedir sendikalaşmak için mücadele verdiklerini söyledi. Durdu, yasaların boşluğunu değerlendiren işverenlerin, 21 yıllık işçiye asgari ücret dayattığını belirtti.