19 Nisan 2024 Cuma

HDP Milletvekili Çepni: Rant projelerine izin verilmemelidir

TOKİ'nin kamuya ait alanları özelleştirmesine ilişkin Meclis'te konuşan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, "Kamuya ait alanlar halkın kullanımında kalmalıdır, yeni rant projelerine izin verilmemelidir" dedi.

Halkların Demokratik Partisi İzmir Milletvekili Murat Çepni, TOKİ'nin kamuya ait alanları özelleştirmesini Meclis gündemine taşıdı. 

Meclis Genel Kurulu'nda konuşma yapan Çepni, TOKİ'nin 23 Haziran'da yayınladığı ilanda, 26 ilde 191 arsa için satış ve kira ihalesi yapılacağını duyurduğunu kaydetti. 

Çepni, arsaların içerisinde rekreasyon alanından açık spor tesisine, sağlık ocağından kültür tesisine kadar bir çok resmi kurumun da bulunduğunu söyledi.

İzmir Şehir Plancıları Odası'nın yaptığı açıklamada, "TOKİ kamuya ait taşınmazları şahıslara satıyor, mülkiyetleri özelleştiriyor" dediğini ifade eden Çepni, şunları kaydetti: "İzmir'de Karşıya, Aliağa ve Narlıdere'de kamu parselleri özelleştirme kapsamında. Bu uygulamadan vazgeçilmelidir. Kamuya ait alanlar halkın kullanımında kalmalıdır, yeni rant projelerine izin verilmemelidir."