19 Mayıs 2024 Pazar

HDP Milletvekili Çepni: İşçi direnişlerini destekleyelim

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, İzmir'de devam eden Karabağlar Belediyesi , TARİŞ ve Dev-Turizm-İş direniş ve grevleri ile dayanışmanın büyütülmesi çağrısını yaptı.
HDP İzmir milletvekili Murat Çepni, Karabağlar Belediyesi işçilerinin direnişine ilişkin açıklama yaptı.
 
AKP’nin on altı yıllık iktidarının ekonomi politikalarının yarattığı krizin her geçen gün derinleştiğine dikkat çeken Çepni, "Yaşanan ekonomik krizden en fazla ücretli çalışanlar, emekçiler etkilenmektedir. En temel insani yaşam koşullarının bile sağlayamayan emekçilerin, bu koşullarda, ücret ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi, iş güvenliklerinin sağlanması için grev ve direniş yoluna başvurması kadar doğal bir şey olamaz" dedi.
 
İZBAN grevinde olduğu gibi seçim süreci nedeniyle işçilerin grev ve direnişlerinin "art niyetli" ilan edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Çepni, şunları kaydetti: "Karabağlar Belediyesi’ne bağlı Spor AŞ.’ye bağlı işyerlerinde ve Uğur Mumcu Tesislerinde çalışan DİSK’e bağlı Devrimci Turizm İşçileri Sendikası üyesi işçiler de TİS görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması üzerine 22 Şubat’ta greve başlamışlardır. Asgari ücretle çalışan işçiler, ücretlerine 800 TL zam, 200 TL aile yardımı, toplu ulaşım kartı ve ikramiye verilmesini talep etmektedirler.
 
Hatırlanacağı üzere, DİSK daha önce yaptığı açıklamada asgari ücretin en az 2800 TL olması gerektiğini duyurmuştu. Muhalefet partisi de, hükümetin kararından bağımsız olarak işbaşında oldukları belediyelerde asgari ücretin 2200 TL yapacaklarını duyurmuştu. Bu açıklamalar da göz önünde bulundurulduğunda, işçilerin zam talebinin makul ölçülerde olduğu daha iyi anlaşılacaktır."
 
Krizin yarattığı ağır yıkımran kurtulmanın yolunun, yıkım politikalarının sahibi AKP'den kurtulmak olduğunu vurgulayan HDP İzmir milletvekili Çepni, "Bunun için bütün emek ve demokrasi güçlerinin birlik ve dayanışma içinde olması, emekçilerin grev direnişlerine sahip çıkması hayati önemdedir. İzmir demokratik kamuoyunu, bu bilinçle, gerek sürmekte olan TARİŞ işçilerinin gerekse de Dev-Turizm-İş emekçilerin grev ve direnişleri ile dayanışma içinde olmaya çağırıyorum" dedi.