25 Nisan 2024 Perşembe

HDP milletvekili Çepni: Biz Geziciyiz

Meclis'te bütçe görüşmelerinde söz alan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, "'Sarı yelekliler' Saray'a Gezi'yi hatırlattı. Biz Geziciyiz ve Gezi'de yitirdiklerimizi bir kez daha anıyoruz" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletekili Murat Çepni, Meclis'te 2019 yılı bütçe görüşmelerinde söz aldı. Çepni, Fransa'daki "Sarı yelekliler" eylemi ile Gezi ayaklanmasına değindi.
 
Çepni'nin konuşması şöyle:
"Fransa'da kendisine 'Sarı yelekliler' diyen emekçiler haftalardır eylemdeler. Bu eylemler sonucunda Fransa hükümeti geri adım atmış durumda. Buraya kadar sorun yok. Sorun şu; 'Sarı yelekliler' Saray'a Gezi'yi hatırlattı. İlk başta Fransa hükümetinin eylemcilere yönelik şiddetini eleştiren Saray, şimdi de Gezi ayaklanmasına karşı operasyon başlatmış durumda. Biz burada şunu ilan ediyoruz: Biz Geziciyiz ve Gezi'de yitirdiklerimizi bir kez daha anıyoruz. Berkin Elvan, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Medeni Yıldırım ve Hasan Ferit Gedik onurumuzdur. Onlar umudun, onurun ve özgürlüğü için sokaklara çıktılar. Milyonlarca insan yalana, yolsuzluğa, hırsızlığa karşı hayır dediler."