19 Mayıs 2024 Pazar

HDP milletvekili adaylarını YSK'ya sundu

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, milletvekili aday listesini YSK'ya sunduktan sonra yaptığı açıklamada, kadınların eşit temsiliyetinin esas alındığını, engelli, mağdur yakınları, KHK mağdurları ve genç temsiliyetiyle de Türkiye siyasetine örnek olacak bir liste ile halkın karşısına çıkacaklarını söyledi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP), milletvekili adaylarının listesini Yüksek Seçim Kurulu'na sundu.
 
HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, listenin sunulmasının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, aday listesinde kadınların eşit temsiliyetinin esas alındığını söyledi.  
 
Bilgen, yanı sıra engelli temsiliyeti, mağdur yakınlarının temsiliyeti, KHK mağdurlarının temsiliyeti ve genç temsiliyeti ile Türkiye siyaseti ve demokrasisine örnek olacak bir liste ile halkın karşısına çıkacaklarını söyledi. 
 
Bilgen, “OHAL koşullarında seçime gidilmesine ve özellikle HDP'ye yönelik baskı ve tutuklamalara rağmen sorunların demokrasi ile çözülmesi kararlılığımızı ifade etmek istiyoruz” dedi. 
 
Bilgen, toplumsal muhalefetin en geniş biçimde parlamentoda temsiliyetini hedeflediklerini dile getirdi, eşit ve özgür bir seçim olmasını diledi.