26 Nisan 2024 Cuma

HDP’lilerin savcılık ifadelerini takip eden Gülüm: Delil yok

Gözaltındaki HDP’li siyasetçilerin savcılık ifadesini takip eden milletvekili Züleyha Gülüm, "Suçlamaya konu olan hiçbir şey yok. Suçu ifade etme anlamında hiçbir delil niteliği ya da soru niteliği dahi yok" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan Kobanê soruşturması kapsamında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ve eski milletvekillerine yönelik yapılan siyasi soykırım operasyonunda gözaltına alınan 20 siyasetçiden emniyette ifade vermeyen 14 kişinin savcılık ifadeleri sürüyor.

SAVCI MYK'YI SORDU
Tek savcı tarafından ifadesi alınan 14 siyasetçiden HDP RTÜK üyesi Ali Ürküt, HDP MYK üyesi Alp Altınörs ve HDP Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Nazmi Gür'ün ifadesi tamamlandı.

Savcının, ifadesini aldığı üç isme de HDP'nin 2014 yılı MYK'sına ilişkin sorular yönelttiği öğrenildi. Savcı, "MYK toplantısı nasıl oldu, kimler katıldı, çağrı nasıl yapıldı, kim yaptı" şeklinde sorular sordu.

Siyasetçilerin savcılık ifadeleri devam ediyor. Adliye önünde polis ablukası ile HDP'lilerin bekleyişi sürüyor.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre; savcılık ifadelerini adliyede takip eden HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, şunları söyledi: "İfadeleri tek savcı alıyor. Bu yüzden çok yavaş ilerliyor. Gece yarısına kadar sürebilir. İfadeler açısından şunları söyleyebilirim. Bu bir darbe operasyonudur. Tam da böyle olduğu sorulan sorulardan çok açığa çıkmış durumda. Suçlamaya konu olan hiçbir şey yok. Suçu ifade etme anlamında hiçbir delil niteliği ya da soru niteliği dahi yok. Siyasi operasyon olunca bir hukuki dayanak aramıyorlar. Hukuk araçsallaşmış durumda."