20 Nisan 2024 Cumartesi

HDP Kocaeli'de adaylarını tanıttı

HDP Kocaeli İl Örgütü, milletvekili adaylarını tanıttı. Kentin birinci sıra adayı Ömer Faruk Gergerliğioğlu "24 Haziran'da artık millet konuşacak" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli İl Örgütü, milletvekili adaylarını Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği'nde (KYÖD) yapılan etkinlikle tanıttı.
 
Toplantıda ilk olarak söz alan HDP Kocaeli İl Eşbaşkanı Leyla Aygün, "24 Haziran seçimlerinde biz buradayız demek için geliyoruz. Yalancılara, yasakçılara son vermek için geliyoruz" dedi. Herkesin bu seçimde HDP'nin kilit parti olduğunu bildiğini belirten Akgün, "Parlamentonun yeniden işlevsel hale gelebilmesi için mücadele eden partinin adıdır HDP. Öyle bir geleceğiz ki karanlığın içinde birbirine çarpan halkları, eşit yurttaşlık ve anayasal güvence çatısı altında birleştireceğiz" şeklinde konuştu.
 
HDP Kocaeli İl Eşbaşkanı Şahabattin Işık ve Emek Partisi İl Başkanı Arzu Erkan'ın konuşmalarının ardından adaylar kürsüye çağrılarak tanıtıldı. HDP adayları Ömer Faruk Gergerlioğlu, Fatma Yıldırım, Kureyş Bilgiç, Yasemin Üçer, Ali Buğdacı,  Meryem Demir, Alaattin Enül, Ferhat Demirelli, Murat Ozan, Damla Bağcı, Necati Altıntoprak, Sevican Yaşar ve Kadir Yıldırımer kitleyi selamladı. 
 
Kentin birinci sıra adayı Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Az kaldı, 24 Haziran'a az kaldı. Yıllardır baskı ve zulüm altındayız ama 24 Haziran'da artık millet konuşacak" dedi. Türkiye'de ekonomin dibe vurduğunu vurgulayan Gergerlioğlu, "Yaşı müsait olanlar bilir. Darbe dönemlerinde bile hukuk ve insan hakları bu kadar ayaklar altına alınmamıştı. Ama bu dönemde tek adamın yönetiminde tüm bunları yaşıyoruz. Ancak 24 Haziran'da bu kafa değişecek. Yüz binlerce insan işinden edildi. Tüm sivil toplum örgütleri başta HDP yöneticileri olmak üzere binlerce insan kıyıma uğradı. Cezaevlerine atıldı. Benim en önemli ilkem kim olursa olsun mazlumdan yana oldum" dedi.
 
HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ise "Bu seçimlerde ilk kez parlamentoya milletvekilimiz girmeyecek. Ve ilk kez İzmit'ten vekilimiz çıkmayacak. Ali Haydar Konca daha önce bunu başardı. Bunu unutmamak gerek. Bu sefer fazla milletvekili çıkaracağız. Bir işçi kenti olan Kocaeli'nde işçilerin hakları gasp edildi. Fabrikalardan toplu şekilde atıldı. Biz bunlara dur diyebilmek adına yine 24 Haziran'da bu mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. HDP'ye partinin dışından ve ülkenin dışından bakıldığında, memleketin demokrasi mücadelesinde en önemli noktada olduğunu görebiliyoruz" diye kaydetti.