19 Mayıs 2024 Pazar

HDP Kartal İlçe Örgütü'ne baskın protesto edildi: Geri adım atmayacağız

HDP Kartal İlçe Örgütü'ne yönelik saldırı protesto edildi. HDP İl Eşbaşkanı Encü bu saldırıların kendilerine geri adım attıramayacağını kaydetti, "Bu iktidarı göndereceğiz" dedi. ESP İl Yöneticisi Bükre, 7 Haziran sonrası HDP'ye yönelik saldırıları hatırlattı, "Ne baskınlarınız, tutuklamalarınız ne de katliamlarınız HDP'yi bir adım geri attıracak. Bizler HDP binalarımızı korumaya devam edeceğiz" diye vurguladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kartal İlçe Örgütü'ne yönelik haksız ve hukuksuz baskın protesto edildi. Öğle saatlerinde saatlerinde partinin eşbaşkanları ve yöneticilerinin olmadığı anda yapılan baskında devrim şehitleri ve devrimci önderlerin fotoğraflarına el konulmuştu. 

Baskının hemen ardından ilçe binasında bulunan çok sayıda kişi "HDP halktır, halk burada" sloganları atarken polis saldırmış ancak halk ilçe önünden ayrılmamıştı. 

İlçe önünde polis baskını protesto edildi. Söz alan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü, "Söyleyin HDP tutuklamalarla, gözaltılarla geri adım attırılacak bir parti değildir. Şunu net ifade edelim, bu saldırılar bizi daha çok mücadelemize bağlayacaktır. Bu saldırılar doğru bildiğimiz yolda bizi daha da şevklendirecektir. Bu vesileyle bir kez daha milyonların aktığı Newroz alanlarında zalim Dehaklara karşı Kawa gibi ateşi yakan, yüreğinde o sıcaklığı hisseden tüm halkımıza sesleniyoruz; bizler var oldukça bu mücadele var olacaktır. Sizler var oldukça bu haklı talepler dile gelecektir. Şunu net söylüyoruz biz bu iktidarı göndereceğiz" dedi. 

Encü'nün konuşması "Bize gücünüz yetmez biz kazanacağız" sloganıyla karşılandı. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İl Yöneticisi Kerem Bükre de tüm saldırılara ve engellemelere rağmen Newroz alanlarını dolduranların AKP-MHP faşist iktidara gücünü gösterdiğini kaydetti. Bu güçten korkanların ilçe binasını bastığını dile getiren Bükre, "7 Haziran'dan bugüne milyonlarca kez basmanıza rağmen, katliamlar yapmanıza, tutuklamalarınıza rağmen HDP sokakta olmaya devam ediyor, devam edecek. Bizler HDP'yi  sokakta mücadele içerisinde kurduk. Ne baskınlarınız, tutuklamalarınız ne de katliamlarınız HDP'yi bir adım geri attıracak. Bizler HDP binalarımızı korumaya devam edeceğiz. Bizler sokakta olmaya devam edeceğiz. AKP-MHP saray iktidarı kaybediyor, kaybettiklerini bildikleri için saldırıyorlar, korktukları için saldırıyorlar. Ama boşuna korkuları, gidecekler" diye konuştu. 

Eylem alkış, slogan ve zılgıtlarla sona erdi.