18 Mayıs 2024 Cumartesi

HDP Kartal İlçe Örgütü binasına polis baskını

HDP Kartal İlçe Örgütü binası, polis tarafından baskın yapıldı. Devrim şehitlerinin ve devrimci önderlerin fotoğraflarına el konulurken, polis bina önünde bekleyenlere saldırdı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kartal İlçe Örgütü binası, öğlen saatlerinde polis tarafından basıldı.

Yürütülen bir soruşturma kapsamında yapıldığı baskının, partinin eşbaşkanları ve yöneticilerinin olmadığı bir anda yapıldığı öğrenildi. 

'SUÇU VE SUÇLUYU ÖVME' İDDİASI
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bir soruşturma kapsamında "suçu ve suçluyu övme" iddiasıyla baskının gerçekleştirildiği öğrenildi. Aramanın bu suçlama ile ilgili  "makul şüphe" olduğu gerekçesiyle yapıldığı kaydedildi.

DEVRİMCİ ÖNDERLERİN FOTOĞRAFLARINA EL KONDU
Binada saatler süren aramada, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde şehit düşenlerin fotoğrafları ile devrimci önderler Deniz Gezmiş, İbrahim Kaypakkaya'nın fotoğrafları, Demokratik Modernite ile Jineoloji dergilerine polis tarafından el konuldu.

BİNA ÖNÜNDE BEKLEYENLERE POLİS SALDIRISI
İlçe binasının basılması üzerine çok sayıda kişi ilçe binasının önüne gitti. Kitle ilçe binası önünde baskını protesto etti. "HDP halktır, halk burada" sloganlarını atan halka polis saldırdı.

İlçe binasında arama sonlanırken, polis ve TOMA araçlarının ilçe binası önünde bekleyişi sürüyor. Kitlenin de ilçe binası önünde bekleyişi sürerken, HDP İstanbul Eşbaşkanlarının ilçe binasında basın açıklaması yapması bekleniyor.