26 Nisan 2024 Cuma

HDP Karadeniz Bölge Kadın Konferansını topladı

HDP Merkezi Kadın Konferansı öncesi düzenleyeceği bölge kadın konferanslarının ilkini Karadeniz bölgesinde gerçekleştirdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkezi Kadın Konferansı öncesi bölge kadın konferanslarını topluyor. "Özgürlükte ısrarlı, mücadelede kararlıyız" sloganıyla gerçekleştirecekleri bölge konferanslarının ilkini Karadeniz'de düzenledi.

HDP Karadeniz Bölge Eş Sözcüsü Nuray Bedirkurum, PM üyesi Nurcan Karasu, Samsun İl Eşbaşkanı Fatma Çelik, Artvin Temsilcisi Deniz Yalçın'ın da katıldığı konferansın açılış konuşmasını yapan Bedirkurum, "Biz kadınlar mücadeleyi sırtlıyoruz. Demokratik cumhuriyet için üçüncü yolu da kadın perspektifiyle kuracağız" dedi.

Ülkenin içinde bulunduğu çoklu krizin yanı sıra bölgenin özgün sorun ve ihtiyaçlarının da saptandığı toplantıda mülteci ve mevsimlik işçi kadınlarla daha çok temas kurulması tartışmaları yürütüldü. Bölgenin doğu ve batı taraflarında farklı mülteci profilleri olduğuna değinilirken, özellikle Karadeniz'in doğusunda ev içi bakım hizmetlerinde çalışan kadınlarla iletişim kurmanın önemi vurgulandı.