7 Mayıs 2024 Salı

HDP Kadın Meclisi, tütün emekçisi kadınlarla buluştu

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, "Kadın Yoksulluğuna Hayır" buluşmaları kapsamında Malatya'da tütün tarlalarında çalışan kadınlar ile bir araya geldi. Kadınlar, hükümetin politikalarından kaynaklı geçinemediklerine dikkat çekti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi öncülüğünde başlatılan “Kadınlar İçin Adalet” kampanyası kapsamında Kadın Yoksulluğuna Hayır buluşmaları Malatya'da devam ediyor. HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Parti Sözcüsü Ebru Günay, milletvekili Semra Güzel, Emek Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, Kadın Meclisi üyeleri, HDP Malatya İl Eşbaşkanı Perihan Yücekaya ile Halkların Demokratik Kongresi (HDK) önceki dönem Esözcüsü İdil Uğurlu’nun yer aldığı heyet, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde tütün tarlalarında çalışan ve Topraktepe köyünde yaşayan kadınlar ile bir araya geldi.

Heyetin ilk olarak ziyaret ettiği tütün işçisi kadınlar, hükümetin tütüne getirdiği vergi zamlarını eleştirerek, kazandıkları ile geçinemediklerini söyledi. 

'TÜTÜNÜ ÇOK UCUZA SATMAK ZORUNDA KALIYORUZ'
Tütün işçisi Fatma Aydın, Mart ayından Eylül ayına kadar çalıştıklarını söyledi. Fatma, "Sabah 5'ten akşam 11'e kadar çalışıyoruz. Kimse emeğinin karşılığını alamıyor. Zar zor geçiniyoruz. Tütün yapmak çok zor. İnsanın çaresi olsa bulaşmaz. Ama biz çaresiziz. Üç çocuğum var. Hükümet bunu da elimizden almaya çalışıyor. Bunu bile bize bırakmıyorlar. Tütünü çok ucuza satmak zorunda kalıyoruz" dedi.

'HDP OLARAK GÜNDEMLEŞTİRİYORSUNUZ AMA ONLAR REDDEDİYOR’
"Kadınların çilesi elbette ki daha fazla" diyen bir tütün işçisi, satılmayan ürünlerin elde kaldığını söyledi. Tütün işçisi, "Adıyamanlıyız. 20 yıldır buradayız. Tütünlerimiz elimizde kalsın istemiyoruz. Biz bu tütünü satacak mıyız belli değil. Devlet bir kooperatif kursa bizler tütünlerimizi çok rahat satabiliriz ama öyle bir şey yok. Tütün özelleştirildi. Gelip bakıyorlar tütünlerimize onlar almak isterlerse alıyorlar, istemezlerse almıyorlar. Sizler HDP olarak gündemleştiriyorsunuz ama onlar çoğunlukta ve tütüne dair her şeyi reddediyorlar" ifadelerini kullandı.

BAŞARAN: BAŞTA KADINLAR OLMAK ÜZERE TOPLUMUN YANINDAYIZ
Kadınları dinleyen HDP'li Ayşe Acar Başaran, program kapsamında kadınlar ile bir araya geldiklerini ve sorunları dinleyerek, rapor haline getirdiklerini kaydetti. Yaşanan her ne sorun olursa olsun HDP olarak çözmeye çalıştıklarının altını çizen Başaran, başta kadınlar olmak üzere tüm toplumun yanında olduklarını yineledi.

Heyetin ziyaretleri sürüyor.