19 Nisan 2024 Cuma

HDP Kadın Meclisi: SKM üyeleri serbest bırakılsın

HDP Kadın Meclisi, gözaltına alınan SKM, ÖGK üyeleri ile ETHA çalışanı kadınların serbest bırakılmasını istedi.
Halkların Demokratik Partisi Kadın Meclisleri, ajansımıza, SKM ve ESP'ye yönelik baskınlara ilişkin açıklama yaptı. HDP Kadın Meclisi, SKM ve ETHA kadın çalışanlarının serbest bırakılmasını istedi.
 
"SKM üyeleri ve ETHA çalışanı kadınlar serbest bırakılsın" başlıklı açıklamada, YSK darbesiyle İstanbul halkının iradesini gasp eden AKP-MHP faşist blokunun 23 Haziran öncesi yine sosyalistleri ve sosyalist gazetecileri hedef aldığı belirtildi.
 
"Yargı reformu paketini açıkladıktan kısa bir süre sonra sosyalistleri, sosyalist kadınları ve gazetecileri hedefine alan AKP-MHP faşist blokunun, demokratikleşme söylemlerinin içinin ne kadar boş olduğunu bir kez daha görmüş olduk. İstanbul Sokak’ta gazetesinin dağıtımını yapan, AKP’nin kadın düşmanı politikalarına karşı mücadele eden SKM ve ÖGK’lı kadınlara yönelik gözaltı saldırısını kınıyoruz" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"Gözaltına alınan SKM ve ÖGK’lı kadınlar ve kadın gazeteciler, yıllardır AKP’nin kadın düşmanı politikalarına karşı mücadele yürüten, birlikte yol yürüdüğümüz kadınlardır. Kadın özgürlük mücadelesinin öznesi kadınları gözaltılarla yıldıramazsınız. Şule Çet ve diğer kadın katillerinin yargılanması, özsavunmasını uygulayan Name Öztürk, Nevin Yıldırım, Aylin Işık gibi kadınların serbest bırakılması için mücadele eden, kadın düşmanı politikalara karşı sokakta olan SKM’li ve ÖGK’lı kadınların mücadelesi hepimizin mücadelesidir. AKP’nin kadın düşmanı politikalarına karşı direnmekten asla vazgeçmeyeceğiz."
 
Açıklamada, "ESP/SKM MYK üyesi Ezgi Bahçeci, SKM Genel Meclis üyesi Zeynep Güler Gerçek ve gözaltına alınan SKM, ÖGK üyeleri ile ETHA Editörü İsminaz Temel ve Havva Cuştan derhal serbest bırakılsın. Birleşik kadın özgürlük mücadelesinde yan yana yürüdüğümüz SKM, ÖGK'lı kadınlar ve sosyalist kadın gazeteciler yalnız değildir" denildi.