6 Mayıs 2024 Pazartesi

HDP Kadın Meclisi: Savunmamız örgütlenmemizdir

HDP Kadın Meclisi'nin Antep'te ziyaretleri sürüyor. İktidarın saldırıları ne kadar yoğunlaşırsa yoğunlaşsın mücadeleye devam edeceklerini kaydeden HDP'li kadınlar, yeni bir yaşam kuracaklarının altını çizdi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi'nin, "Kadın Yoksulluğuna Hayır" buluşmaları kapsamında Antep'te gerçekleştirdiği ziyaretler sürüyor. HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP milletvekilleri Ayşe Sürücü ve Nuran İmir'in de aralarında bulunduğu heyet, evlerinde parça başı çalışan kadınlarla gerçekleştirdikleri buluşmadan sonra partinin Şahinbey İlçe Örgütü binasında kadınlarla bir araya geldi. Buluşmaya, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için kaldığı Gebze Kapalı Hapishanesi'nde hayatına son veren Ayten Beçet'in annesi Fatma Beçet ve Barış Anneleri Meclisi üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kadın katıldı.

İMİR: ANTEP MÜCADELENİN BAŞLADIĞI YERDİR
HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, "Antep mücadelenin başladığı yerdir. Coğrafya kader olabilir ama yoksulluğumuz kader değil. Antep birçok yerden göç alan bir kent. Köyleri yakılan binlerce insan, çaresiz bir şekilde göç etmek zorunda kaldı. Antep bizim için bu açıdan çok önemli bir kent. Özgürlük için ağır bedeller verdik. Yüz yıllardır kadınlar için kader olarak görülen baskılara karşı her alanda mücadeleyi sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz. Bizi bitiremezler, çünkü biz halkız. Kadınlar mücadelenin büyüme sürecinin ön ayağı. Hiç bir zaman baskılara karşı boyun eğmediler. Bize yoksulluğu reva görenlerden bir beklentimiz yok. Söz veriyoruz; kadına dayatılan yoksulluğa karşı diz çökmeyeceğiz. İmralı kapısı kapandıktan sonra kaos başladı. Ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar bizi geriletemezler" diye belirtti.

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran da "Kadın Yoksulluğuna Hayır" buluşmaları kapsamında 18 kent gezdiklerini belirtti. Başaran, şöyle dedi: "Yüzlerce kadınla bir araya geldik, kadınların hepsi aynı durumda. Kadınlar gece gündüz çalışıyor ama bir kazanç sağlayamıyorlar. Yoksulluk kadının kaderi değil. Kadınları yoksul bırakmak devletin bir politikası. Bu politikaya karşı bir arada durarak, mücadelemizi büyütmemiz gerek. Bir birimize yardım edebiliriz, sistemin bize verebileceği bir şeyi yok. Savunmamız örgütlenmemizdir. Yeni bir yaşam için bunu yapmak zorundayız."

Buluşma kadınların yaşadıkları sorunları aktarması ve çözüm yolları üzerine önerileriyle devam etti.

HDP'li kadınlar, kentteki ziyaretlerine devam ediyor.