19 Nisan 2024 Cuma

HDP Kadın Meclisi: İstanbul Sözleşmesi'ni geri getirecek, uygulayacağız

Danıştay'ın İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin verdiği kararın 25 Kasım yaklaşırken tesadüf olmadığının altını çizen HDP Kadın Meclisi, sokakta yürütecekleri mücadeleyle İstanbul Sözleşmesi'ni geri getireceklerini ve uygulayacaklarını vurguladı. 


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Danıştay, İstanbul Sözleşmesi hakkındaki yürütmeyi durdurma taleplerini reddetmesine ilişkin açıklama yaptı. 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü yaklaşırken Danıştay'ın bu kararının tesadüf olmadığı kaydedilen açıklamada, kararın iktidarın kadın düşmanı politikalarının yargıya yansımasının bir  sonucu olduğu belirtildi.

Danıştay'ın kararıyla kadınları ndeğil, kadınlara şiddet uygulayan, kadınları katleden faail erkeklerin  yanında olduğunu gösterdiğinin altını çizen HDP Kadın Meclisi'nin açıklaması şöyle devam etti: "Bu karar özsavunmanın cezalandırılmasından, kadınların her şekilde yaşamdan uzaklaştırılmasından, kısacası iktidarın kadın düşmanı politikalarından bağımsız değildir.

İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmek demek kadın cinayetlerini meşrulaştırmaktır. İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmek demek kadınların yaşam güvencesinin ellerinden alınması demektir. Erkek yargınızın ve kurumlarınızın aldığı bu karar biz kadınlar nezdinde yok hükmündedir.

Şu çok iyi bilinsin ki; ne İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçeriz ne de kadın mücadelemizden. Kazanımlarımıza ve haklarımıza yönelik bu saldırıları kabul etmeyeceğiz. Alanlara, meydanlara çıkarak isyanımızı haykırmaya devam edeceğiz. İktidarın korktuğu İstanbul Sözleşmesini geri getireceğiz ve uygulayacağız!"