18 Nisan 2024 Perşembe

HDP Kadın Meclisi: Hedef şaşırtmayın, hesap verin Gülistan nerede?

HDP Kadın Meclisi, 5 Ocak'tan beri kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku'nun akibetini soranlara yönelik polis baskısıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Gülistan'ı bulmak için yeterli çabayı göstermeyenler, polis marifetiyle Diyarbakır'daki ESP İl binasına giderek hedef şaşırtmaya çalışmaktadır" denildi.

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku 5 Ocak'tan bu yana kayıp. Öncelikli zanlı olarak görülen Zainal Abarakov hakkında şeffaf bir soruşturma yürütülmezken, "Gülistan Nerede?" sorusunu yöneltenlere yönelik polis baskısı da devam ediyor. Son olarak 11 Şubat'Ta ESP Diyarbakır İl Örgütü'ne gelen polisler, Gülistan'ın il binasına girdiği şeklinde ihbar aldıklarını söylerek hedef şaşırtma girişiminde bulunmuşlardı.

HDP Kadın Meclisi de konuyla ilgili açıklama yaparak "Gülistan'ı bulmak için yeterli çabayı göstermeyenler, polis marifetiyle Diyarbakır'daki ESP İl binasına giderek hedef şaşırtmaya çalışmaktadır" tepkisinde buludu.

Açıklamada, "Biz biliyoruz ki, Gülistan'ın kaybedilmesine ilişkin etkin bir soruşturma yürütmeyen iktidar ve kurumları, olayı saptırarak muhalefeti hedef haline getirmek istiyor. Bu baskınla, iktidarın gözaltı ve tutuklamalara kılıf uydurmaya çalıştığının farkındayız. Böylece Gülistan'ı bulmamakta ısrar eden ve kaybedilmesinin üzerini örtmeye çalışan iktidar, bunu muhalefete dönük bir baskı aracına da dönüştürmek istiyor" ifadeleri yer aldı.

Bu tür baskıların 8 Mart öncesi, kadınlara gözdağı verme amacı taşıdığını da söyleyen HDP Kadın Meclisi, "Bu tür baskı politikalarına boyun eğmedik ve eğmeyeceğiz. Asıl muhatap Gülistan'ı kaybeden ve bulmamakta ısrar eden erkek-devlet işbirliğidir. Bunu saptırmaya dönük girişimler bu gerçeği değiştiremez. Kararlıyız, ısrarlıyız. Gülistan bulunana kadar asıl muhataplara #Gülistan Doku Nerede? diye sormaya devem edeceğiz" dedi.