10 Mayıs 2024 Cuma

HDP Kadın Meclisi: Gözaltılar serbest bırakılsın

HDP'li kadınlara yönelik gözaltı ve tutuklamaları kınayan HDP Kadın Meclisi, "Biz Kadınlar, kadın düşmanı politikalarınıza boyun eğmedik, eğmeyeceğiz" dedi, gözaltıların serbest bırakılmasını istedi.
 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, kadın siyasetçilere yönelik gözaltı ve tutuklama saldırılarını kınadı.

Bugün de Ankara ve Mersin'de yapılan operasyonlarla HDP Kadın Meclisi ve TJA üyelerinin gözaltına alındığı hatırlatılarak, "Bir algı operasyonuyla TJA'yı, HDP Kadın Meclisini yani kadın mücadelesini kriminalize etmek isteyen kadın düşmanı AKP, kadınlara yönelik saldırısını her alanda sürdürüyor. Biz; kadın iradesine yönelik saldırıları, atanan kayyımlardan, eşbaşkanlık sisteminin hedef gösterilmesinden, İstanbul Sözleşmesi ve nafaka hakkının gasp edilmesinden biliyoruz" denildi.

Geçen hafta da Van'da 15 kadının gözaltına alındığı ve 2 kişinin tutuklandığı hatırlatılarak, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü öncesi yapılan operasyonların amacının, kadın düşmanı politikaların bir sonucu olduğu çok açık. Biliyoruz ki kadınların örgütlü iradesine yönelim ve saldırılar aslında derin kaygı ve korkunun ifadesidir" diye vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Kadınları eve kapatmaya çalışarak siyasi irade olmasını istemeyen AKP-MHP iktidarına buradan sesleniyoruz; Biz Kadınlar, kadın düşmanı politikalarınıza boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Kadın iradesi olan TJA, Kadın Meclisimiz ve örgütlü kadın yapılarına yönelik 'terörize etme yaklaşımları'nı kabul etmiyoruz.

Normalde bir hukuk devletinin yapması gereken, siyaset yürüten kadınları gözaltına almak değil, algı operasyonuyla kadınların örgütlü yapısını hedef gösteren yandaş medya hakkında işlem yapmaktır."

HDP Kadın Meclisi, Ankara ve Mersin'de gözaltına alınan kadınların serbest bırakılmasını istedi.