3 Mayıs 2024 Cuma

HDP Kadın Meclisi direnen Farplas işçilerini ziyaret etti

HDP Kadın Meclisi direnişlerinin 10'uncu gününde Farplas işçilerini ziyaret etti. Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, eşit bir yaşam talebiyle bir araya gelen direnenlerin ortak mücadele yürütmesinin önemini vurguladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, sendika üyesi oldukları için işten atılan Farplas işçilerini ziyaret etti.

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, konuşmasına Farplas direnişinin özgün yanının kadın işçiler olduğunu vurgulayarak başladı. Türkiye'nin dört bir yanında işçiler, emekçiler, kadınlar ve yoksul halkın direndiğini ifade eden Başaran, direnen tüm emekçileri, ezilenleri selamladı.

Bütün direnenlerin ortak hedefinin eşit, adil bir düzende yaşamak olduğunu vurgulayan Başaran, işçi ve emekçilerin ortak talebinin insanca koşullarda çalışıp, insanca yaşayabilecek ücretler almak olduğuna işaret etti, bu ortak talebin birleştiriciliğine vurgu yaptı.

Başaran, "Parti kimliklerimizi bir tarafa bıraktığımızda, biz işçiyiz, emekçiyiz, kadınız yani bu ülkenin ezilenleriyiz. Bu ülkenin ezilenleri olarak bir araya geliyoruz ve siz de bu ülkenin ezilenleri olarak hakkınız olanı istemek ve savunmak için günlerdir burada fabrikanın önündesiniz. Günlerdir burada bizlere sesinizi ulaştırmaya çalıştınız, biz sizin sesinize ses vermeye geldik" diye konuştu.

Başaran konuşmasında, kadınların eşit işe eşdeğer ücret mücadelesi verdiğini de söyledi.

Farplas işçilerinin günlerdir adil bir ücret ve sendika hakları için seslerini duyurmaya çalıştığına dikkat çeken Başaran, "İşte biz HDP Kadın Meclisi ve HDP olarak sizin bu sesinizi duyduk. Mücadele eden bütün ezilenlerin yanındayız. Halkımız bizi bunun için seçti, seçmeyenlerin de sorumluluğunu üstümüze alıyoruz" dedi.

Başaran, işçi ve emekçilerin, halkların bütün kimliklerini bir kenara bırakıp ezilenler kimliğiyle bir araya gelmesine önemine vurgu yapan Başaran, "Kurtuluş hiçbir zaman tek başına olmadı, bundan sonra da olmayacak" diye konuştu.

HDP Kadın Koordinasyonu üyelerinin de katıldığı buluşmada, HDP'liler işçilerle halay çekti.