23 Nisan 2024 Salı

HDP Kadın Meclisi 3 bölgede konferanslarını gerçekleştirdi

HDP Kadın Meclisi, Marmara, Ege ve Serhat bölgelerinde kadın konferanslarını gerçekleştirerek, kadınlar olarak faşizme ve erkek egemenliğine karşı her alanda örgütlü mücadeleyi büyüteceklerinin sözünü verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Merkezi Kadın Konferansı öncesi Marmara, Ege ve Serhat Bölge Kadın Konferanslarını gerçekleştiriyor. 

BAŞARAN: FAŞİZME KARŞI EN BÜYÜK BARİKATIZ
HDP İstanbul Bağcılar ilçe binasında düzenlenen Marmara Bölge Konferansına, Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, milletvekilleri Pero Dundar, Züleyha Gülüm, Marmara Bölge Eş Sözcüsü Semiha Şahin, HDK İl Sözcüsü Aynur Cengiz, SKM MYK Üyesi Hülya Gerçek, SODAP Temsilcisi Fatma İnce ve çok sayıda HDP'li kadın katıldı. 

Konferansın açılış konuşmasını Ayşe Acar Başaran yaptı. Başaran, HDP'li kadınlar olarak yıllardır kendilerini örgütlediklerini ve mücadeleyle, sokaklarda, meydanlarda tartışmalarını yürüttüklerini söyledi. Yeni dönem için bir yol haritası ortaya çıkarmak adına konferansta buluştuklarını ifade eden Başaran, HDP olarak haziran ayı sonunda büyük kongrelerini yapacaklarını söyledi. 

Başaran, şöyle devam etti: "2015'ten bugüne partimize dönük sistematik saldırılara, gözaltı-tutuklamalara ve baskılara rağmen, iktidar sözcüleri tarafından hedef alınmamıza, kadın arkadaşımızın parti binamızda katledilmesine, Genel Merkezimizde saldırıya uğramamıza rağmen geri adım atmadık. Bu yönelimlerin esas sebebinin HDP'nin kadın partisi olmasından kaynaklı olduğunu ifade ettik. Bugün faşizmle kendini kurumsallaştırmaya çalışanlara karşı en büyük barikatız. Bundan da asla geri adım atmayacağız. Aldığımız miras ve mücadeleyle bu konferansı gerçekleştireceğiz."

7 yıldır kadın özgürlük mücadelesine saldırıların da hız kesmeden devam ettiğini kaydeden Başaran, bu saldırılarla iktidarın faşizmin karşısında direnen özellikle kadınları hedef almaktan vazgeçmeyeceği mesajını verdiğini dile getirdi.

Başaran'ın açılış konuşması sonrası konferans basına kapalı olarak devam etti.

ÇELİK: ÖFKEMİZ, DİRENİŞİMİZ, İSYANIMIZ DAHA BÜYÜK
Ege Bölgesi Kadın Konferansı ise HDP İzmir il binasında gerçekleşiyor. Konferansa, HDP İzmir İl Eşbaşkanı Berna Çelik, Örgütlenmeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Özlem Gündüz, HDK ve bileşen partilerin kadın temsilcileri, TJA, Barış Anneleri, Ege TUHAY-DER kadın yöneticileri ve çok sayıda HDP'li kadın katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını Berna Çelik yaptı. Çelik, konferansın amacının geçmiş dönemi değerlendirmek ve yeni dönem yol haritasını hep birlikte belirlemek olduğunu söyledi. Egeli kadınların erkek egemen iktidara karşı asla diz çökmediğini ifade eden Çelik, şöyle devam etti: "Hepinizin bildiği gibi geçtiğimiz yıl 17 Haziran'da bu binada Deniz Poyraz yoldaşımız şahsında kadın özgürlük mücadelemize, birlikteliğimize, çok renkliliğimize yönelik bir katliam gerçekleştirildi. Acımız büyük; ancak öfkemiz, direnişimiz, isyanımız ise daha büyük."

TAŞDEMİR: ROJAVA DEVRİMİ KADIN ÖNCÜLÜĞÜNE ÖRNEKTİR
Serhat Bölgesi Kadın Konferansı HDP Van il binasında gerçekleşiyor. Konferansa, milletvekilleri Dilan Dirayet Taşdemir, Muazzez Orhan, Şevin Coşkun, Gülistan Kılıç Koçyiğit, TJA, Star Kadın Derneği, Barış Anneleri, DBP, Yeşil Sol Parti, ÖHD, TUHAY-DER, MEBYA-DER, GÖÇ-DER'in kadın temsilcileri katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Dilan Dirayet Taşdemir, Kürt kadınlarının örgütlenerek mücadele ettiğini vurguladı. "Kadın öncülüğünde bugün açığa çıkan Rojava Devrimi en büyük örnektir" diyen Taşdemir, Türkiye ve Kürdistan başta olmak üzere tüm dünyada kadınların erkek egemenliğinin saldırılarıyla karşı karşıya olduğunu ifade etti.

AKP-MHP iktidarının kadın düşmanı politikalarına dikkat çeken Taşdemir, iktidarın HDP ve kadın örgütlülüğüne dönük özel bir baskı ve yıldırma politikası uyguladığını dile getirdi. "Bu saldırılar sonucunda bugün yüzlerce kadın arkadaşımız cezaevlerinde tutsak edilmekte. Ancak kadın yoldaşlarımız her alanda olduğu gibi AKP ve MHP iktidarı faşist politikalarına karşı mahkeme salonlarında da bu zihniyeti yargılıyor" diyen Taşdemir, AKP-KDP işbirliğiyle yürütülen savaşa karşı da kadınlar olarak direnmeye devam edeceklerinin altını çizdi.