2 Mayıs 2024 Perşembe

HDP Kadın Meclisi: 2020'de de kendi rengimizle mücadele edeceğiz

Yeni yıla ilişkin açıklama yapan HDP Kadın Meclisi, 2020 yılında da inşa edilmek istenen kayyum rejimine karşı kadın rengiyle mücadeyi sürdüreceklerinin altını çizdi. 

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, yeni yıla mesaj yayımladı. AKP/MHP faşist blokunun, Türkiye ve Kürdistan'da siyasette yer alan kadınlara dönük saldırılarını sürdürdüğünü kaydetti.

Belediyelere kayyum atamakla yetinmeyen iktidarın, eşbaşkanlık sistemi ve kadın kurumlarının çalışmalarını kriminalize etmeye çalıştığına dikkat çekilen açıklamada, "2019 yılının bitmesine saatler kala belediyelerimize kayyım atamakla yetinmeyen AKP-MHP faşist bloku; HDP Kadın Meclisi ve bileşenlerinin kadın yapılarına, muhalif, feminist kadın hareketine, TJA'ya saldırmaya devam ederek, biz kadınları yaşamın dışına çıkarmaya çalışırken siyasetten de tasfiye etmek istiyor" denildi.

'EŞBAŞKANLIK SİSTEMİMİZ FAŞİST İTTİFAKIN HEDEFİNDE'
HDP Kadın Meclisi ve TJA aktivisti olmayı ve diğer kadın kurumlarının bütün ektinliklerini suç sayan kayyumcu zihniyetle karşı karşıya olduklarını belirten HDP Kadın Meclisi, şunları belirtti:

"Biz Kadınlar biliyoruz ki, kadın düşmanı AKP-MHP faşist ittifakı ve onun medyasının hedefinde olan eşbaşkanlık sistemimiz ve TJA'yı kriminalize etmek, keyfi bir tutumdur. Eşbaşkanlarımız Dilan Örenci, Yakup Almaç ve Caziye Duman halkın seçtiği siyasetçilerdir ve yaptıkları hizmetler yerel yönetim çalışmalarıdır. TJA, Türkiye ve Kürdistan'da kadın özgürlük mücadelesi yürüten kadınların bin bir emekle yarattığı bir kadın kurumudur. Birçok aktivisti olan TJA, bu ülkede kadınların katledilmemesi, taciz ve tecavüze maruz kalmaması için, kazanılan haklarımızın gasbına karşı eylemler yapan ve bunun mücadelesini veren bir kadın kurumudur.

"Biz Kadınlar, kadın düşmanı politikalarınıza boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. 2019 yılında olduğu gibi 2020 yılında da ülkede inşa edilmek istenen kayyım rejimine karşı kendi kadın rengimizle mücadele etmeye devam edeceğiz. Eşbaşkalık mor çizgimizdir, kadın çalışmaları kriminalize edilemez."