24 Nisan 2024 Çarşamba

HDP Kadın heyeti Şenyaşarların sofrasına konuk oldu

Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti'nin 415. gününde iftarına HDP Kadın Heyeti katıldı. Emine Şenyaşar, oğlu bırakılana kadar adalet mücadelesini sürdüreceğinin altını çizdi. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen bir oğlu da tutsak edilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın, Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti, 415. gününü doldurdu. 

Aile bugün de iftarını adliye önünde açtı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Kadın Koordinasyonu üyeleri, Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Sosyalist Kadın Meclisleri MYK üyesi Satiye Ok, HDP Diyarbakır ve Urfa İl Kadın Meclisi, HDK, TJA, Özgür Genç Kadın (ÖGK) temsilcilerinden oluşan heyet, ailenin iftarına konuk oldu. 

İftar öncesi kısa bir açıklama yapan Başaran, "Suçluyu cezalandırması gereken yargı yine bizi şaşırtmadı. Yargıyı Emine Şenyaşar'ın dediği gibi betonun altında aramaya çalışıyoruz. Emine Şenyaşar burada yargının olmadığını, adaletin çoktan ortadan kalktığını, yargının sopa haline gelerek muhaliflere karşı kullanıldığını hergün adalet mücadelesiyle gösteriyor. Darp edildi, defalarca gözaltına alındı, tehditlere maruz kaldı ama yılmadı. Bu mücadelesinin ardından 4 yıl sonra faillerden bazıları gözaltına alınıp tutuklandılar. Emine Şenyaşar'ın oğlu hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutuluyor. Eşi ve çocuklarının failleri halen cezalandırılmadı, tıpkı binlerce olayda olduğu gibi. Biz de bugün adalet sesini yükseltmeye geldik. Emine Anne'nin sesini bir kez daha her yere ulaştıracağımızı belirtmeye geldik. Adalet şu yerin altında olsa da onun mücadelesini vermeye geldik" dedi. 

Emine Şenyaşar ise "Oğlumu bıraksınlar. Ailemi öldürenleri tutuklasınlar. Kayıtları çıkarsınlar, suçumuz varsa diğer çocuklarımı da tutuklasınlar. Ben bayramda da adliye önünde olacağım" dedi.