19 Mayıs 2024 Pazar

HDP İzmir'de yerel seçim çalışmalarına başladı

HDP İzmir İl Örgütü, "Kendinizi ve kentimizi yöneteceğiz" sloganıyla yerel seçim çalışmalarına başladığını duyurdu.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, yerel seçim çalışmalarına başladığını parti binasında düzenlediği basın açıklamasıyla duyurdu.
 
Basın toplantısına HDP İzmir İl Eşbaşkanları Semra Uzunok ile Çerkez Aydemir, HDP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Mahfuz Güleryüz ve HDP Parti Meclis üyesi Berna Çelik katıldı.
 
Genel seçim havasıyla yerel seçimlere başladıklarını söyleyen Uzunok, kadın dernekleri, sendika ve meslek örgütleri gibi demokratik kitle örgütleriyle görüşmeler yapıldığını belirtti. AKP'yi metropol ve Anadolu şehirlerinde geriletmek için en geniş demokrasi güçleriyle ortaklaştıklarını dile getiren Uzunok, halkların, emekçilerin ve kadınların sisteme karşı HDP'den beklentisi olduğunu vurguladı.
 
Müzakere döneminde halkların önemli kazanımlar elde ettiğini ifade eden Uzunok, barış masası devrildikten sonra ülkenin kaos ortamına sürüklendiğini, halklara, emekçiler ve kadınların haklarına yönelik olumsuzlukların yaşandığını dile getirdi. "Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrit halklara emekçilere ve kadınlara uygulanan tecrittir" diyen Uzunok, DTK Eşsözcüsü Leyla Güven'in başlattığı açlık grevinin bütün örgütlerle birlikte desteklediklerine belirtti.
 
HDP İzmir İl Eşbaşkanı Çerkez Aydemir, "İzmir kazanırsa faşizm kaybeder. Bizler kazanırsak faşizm kaybeder ‘kendinizi ve kentimizi yöneteceğiz' şiarıyla geçmiş süreçlerde yerel yönetimler konusunda pek çok deneyime sahibiz. 101 belediyemize kayyumların atanmasına inat bizler belediyelerimizi daha da arttıracağız. Sadece Kürt illerinde değil Türkiye metropollerini de alarak kendi rengimizi sesimizi yerel yönetim anlayışımızı her yere yansıyacağız" dedi.