17 Mayıs 2024 Cuma

HDP İzmir'de 1 Mayıs çalışmalarını sürdürüyor

1 Mayıs çalışmalarını sürdüren HDP İzmir İl Örgütü, Bayraklı'da halkla bir araya geldi. HDP İzmir Milletvekili Çepni, "Bu zulüm iktidarını yıkabiliriz. İşçinin, emekçinin, kadınların, gençlerin özgürce yaşayacağı bir ülkeyi kurabiliriz" diyerek 1 Mayıs'a çağırdı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü'nün 1 Mayıs çalışmaları sürüyor. HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ve İl Eşbaşkanı Berna Çelik'in de katılımıyla Bayraklı'da sokak sokak dolaşan HDP'liler halkı 1 Mayıs'a çağırdı. 

Kahvehanelerde ve pazarlarda 1 Mayıs bildirisi dağıtan HDP'liler 1 Mayıs Pazar günü 13.00'te Gündoğdu meydanında buluşmaya, HDP ile mücadeleye çağırdı. 

Bildiri dağıtımı sırasında halka yönelik konuşmalar yapan HDP Milletvekili Murat Çepni, "Kendilerine saraylar, saltanatlar kurup işçiye, emekçiye duayı, sabrı salır verenlere karşı mücadele edeceğiz" dedi. 

Açlığa, yoksulluğa, saray siyasetine karşı birleşik mücadelenin önemine dikkat çeken Çepni, "Kadınlar, işçiler, gençler, kendi geleceğimizi kendimiz kuralım. 1 Mayıs meydanlarında bulaşalım. Newroz meydanlarından 1 Mayıs meydanlarına. İşçiler emekçiler Kürt halkı, Aleviler, bu kaderi değiştirebiliriz. Bu zulüm iktidarını yıkabiliriz. İşçinin, emekçinin, kadınların, gençlerin özgürce yaşayacağı bir ülkeyi kurabiliriz. Gelin bu pazar günü saat 13.00'te Gündoğdu meydanında 1 Mayıs'ta buluşalım. HDP sizlerin partisidir. HDP işçinin, emekçinin, yoksulun kadının partisidir. HDP etrafında kenetlenelim, gücümüzü birleştirelim" ifadelerini kullandı.