11 Mayıs 2024 Cumartesi

HDP İzmir İl Örgütü'nden kongreye çağrı: Halklar için umut olacak

HDP İzmir İl Örgütü 4'üncü Olağan Kongresi'ni yarın topluyor. Kongre öncesi il binasında yapılan basın toplantısında, "Umutla ve cesaretle faşizme karşı örgütleniyor özgürlüğe yürüyoruz" şiarıyla yapılacak kongreye katılım çağrısında bulunuldu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü'nün 4'üncü Olağan Kongresi'ne dair milletvekilleri Serpil Kemalbay, Gülistan Kılıç Koçyiğit, Murat Sarısaç ve Abdullah Koç'un da katılımıyla Konak'ta bulunan il binasında basın toplantısı düzenlendi.

İlk olarak konuşan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Besriye Tekgür, AKP-MHP iktidarının HDP ve muhalifler üzerindeki saldırılarına karşı bir arada durup salonu dolduracaklarını vurguladı. 17 Haziran günü gerçekleştirilen faşist ırkçı saldırıda Deniz Poyraz'ın katledilmesine cevap olmak için kongrede buluşacaklarını kaydeden Tekgür, "Nasıl adliye salonlarında sahiplendiyse kongre salonunda da bütün halklarımızı davet ediyoruz" dedi.

Karanlık düzenden çıkmanın yolunun omuz omuza mücadele etmek olduğunu vurgulayan Tekgür, İzmir halkını kongreye davet etti.

HDP İzmir İl Eşbaşkanı Kadir Baydur da, İzmir halkına, emekten, barıştan, demokrasiden yana olan tüm kesimlere kongrelerinde bir araya gelme çağrısında bulundu. Deniz Poyraz’ın faşist saldırıda katledilmesine karşı ortaya konulan birlikte karşı duruşa işaret eden Baydur, "Yarın da kongre salonda faşizme karşı seslerimizi birlikte yükselteceğiz" diye konuştu.

'İZMİR KONGRESİ HALKLARA UMUT OLACAK'
HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay da Türkiye'nin üçüncü büyük metropolü İzmir'de halkların barış içinde örnek bir yaşam sürdüğünü belirtti. Kemalbay, Kobanê davası ile HDP'nin kapatılması davasının hızlandırıldığına dikkat çekti.

Tek adam rejiminin kendi bekası için şovenizmi, ırkçılığı kışkırttığını belirten Kemalbay, "Savaş politikaları emekçiler ve Kürtler için ağır koşullar yaratıyor. Zamlar karşısında, enflasyon karşısında büyük bir buhran yaşanıyor. Bu tablo içinde partimize saldırılar aynı zamanda halkın refahına yapılan saldırılardır. Türkiye demokratik güçleri açısından HDP önemli bir yerde duruyor. İzmir kongresi halklar için umut olacaktır" ifadelerini kullanarak kongreye katılım çağrısında bulundu.

HDP İzmir İl Örgütü'nün 4'üncü Olağan Genel Kurulu, yarın saat 12.00’da Fuar Celal Atik Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.