19 Mayıs 2024 Pazar

HDP İzmir İl Örgütü, Cumartesi günü Newroz ateşi yakacak

HDP İzmir İl Örgütü, 20 Mart Cumartesi günü Gündoğdu meydanında Newroz ateşini yakacaklarını duyurdu ve tüm İzmir halkını kutlamaya çağırdı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, il binasında yaptığı basın açıklamasıyla 20 Mart 2021 günü kutlanacak olan Newroz'a çağırdı. 

Söz alan HDP İl Eşbaşkanı Kadir Baydur, Halepçe katliamında yaşamını yitirenleri andı. Baydur, "Halepçe katliamının şahsında bütün coğrafyalarda diktatörler eliyle gerçekleştirilen bütün katliamları buradan bir kez daha kınıyor ve bu katliamların mağdur ve kurbanlarını saygıyla anıyoruz" dedi. 

'20 MART CUMARTESİ, GÜNDOĞDU MEYDANI'NDA KUTLAYACAĞIZ'
İmralı'da tecridin derinleştiğini ve hapishanelerde açlık grevi direnişinin sürdüğüne dikkat çeken Baydur, şöyle devam etti: "Tam da böylesi kritik bir dönemde newrozu karşılıyoruz. Newroz mücadele tarihimizin her aşamasında yeni bir ruhla ayağa kalktığımız, birlik olduğumuz,ölü toprağını üzerimizden attığımız, yeni atılımlar gerçekleştireceğimiz ve mücadele bayrağını yükselterek zafere yürüdüğümüz müjdeli bir gündür. Bu yıl Newroz bayramını Halkların Demokratik Partisi İzmir il örgütü olarak, 20 Mart cumartesi günü saat 13.00 de Gündoğdu meydanında kutlayacağız. Newroz ateşinin sıcaklığı ve baharın müjdesiyle kutlayacağımız Newroz bayramına tüm İzmir halkını davet ediyor, Ortadoğu halkları başta olmak üzere tüm dünya halklarının Newroz bayramını şimdiden kutluyoruz."