26 Nisan 2024 Cuma

HDP İzmir adayı Çepni: HDP'nin yürüyüşü durmayacak

İzmir'in Menemen ilçesinde seçmenlere seslenen HDP İzmir milletvekili adayı Murat Çepni, "Ne olursa olsun sokakları terketmeyeceğiz, HDP?nin yürüyüşü durmayacak" dedi.
HDP seçim çalışmaları kapsamında İzmir'in Menemen ilçesinde miting düzenledi. Mitinge milletvekili adayları Murat Çepni, Cemile Aydın, Derkay Tan ve Süleyman Gündüz katıldı.
 
Mitingte ilk konuşmayı yapan Çepni, Suruç'taki AKP provokasyonuna dikkat çekti, "Ne olursa olsun sokakları terketmeyeceğiz, HDP’nin yürüyüşü durmayacak" dedi.
 
Çepni şöyle konuştu: "AKP iktidara geldiğinde 'Ülkeyi şirket gibi yöneteceğiz' dedi. Aynen de öyle yaptı, dağlarımızı, ovalarımızı tarlalarımızı peşkeş çekti. Ekonomik krizi yaratan AKP’nin uyguladığı ekonomi politikasıdır. Bir avuç sermayedarı zenginleştirmekten başka işe yaramamıştır" dedi.
 
Ezilenlerin AKP'ye dersini 24 Haziran'da vereceğini belirten Çepni, "Ne olursa olsun AKP'nin HDP'yi baraj altında bırakmak için kullandığı yöntemler geçmişte olduğu gibi bugün de sonuç vermeyecektir" diye konuştu.
 
Milletvekili adayı Cemile Aydın yaptığı konuşmada savaşa karşı barışı haykırmaya devam edeceklerini belirtti.
 
HDP'nin genç adaylarından Derkay Tan, özgürlüklerin güvencesinin HDP olduğunu belirtti.
 
Milletvekili adayı Süleyman Gündüz herkesi sandık güvenliğini sağlamak için seçim günü müşahit olmaya çağırdı.
 
Gündüz, "Biz bu mücadeleye genç başladık, genç bitireceğiz. 24 Haziran'da Saray'ı başlarına yıkacağız, meydanlarda barış halayları kuracağız. Dün katliam emrini verenler şimdi inkar ediyor ama biz unutmadık, onlara öyle bir tokat atacağız ki şaşıracaklar" diye konuştu.