17 Mayıs 2024 Cuma

HDP İstanbul Kadın Meclisi: Yargıladığınızı sandığınız kadınlar siyasetçidir

HDP İstanbul Kadın Meclisi, Kobanê davasına bakan mahkeme heyetine mektup göndererek, iktidarın siyasi emellerle sürdürdüğü bu davada yargılanan kadınların yanında olduğunu vurguladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Kadın Meclisi, Kobanê davasına bakan mahkeme heyetine mektup göndererek, davada yargılanan kadınların demokratik siyaset mücadelesi verdiğini ve serbest bırakılmaları gerektiğini belirtti. Dava sürecinde ilk defa mahkeme heyetine doğrudan mektup gönderilirken, kadınların mektupları göndereceği Kadıköy Merkez Postanesi polis ablukası altına alındı.

Polislerin engelleme çabaları ve gözaltı tehdidine rağmen abluka altında konuşan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, "Bu dava siyasi kumpas bir dava. İktidar eliyle hazırlanmış bir senaryo, yargı buna alet edilmiş. Mahkeme heyetinin iddianameyi reddedip arkadaşlarımızı serbest bırakması gerekiyor" ifadelerini kullandı. İktidarın siyasi emellerine yargıyı alet ettiğini vurgulayan Birol, kadınların özgürlük mücadelesinin hiçbir zaman geri adım atmayacağını dile getirdi.

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi heyetine gönderilen mektupta, davanın hiçbir meşruluğu olmadığı ifade edilerek, "Yargıladığınızı sandığınız kadınlar siyasetçidir, kadın hakları savunucularıdır ve hiçbir zaman haksızlıklar karşısında geri adım atmadan yollarını yürümeyi bilen kadınlardır" ifadeleri kullanıldı.

Mektup, şöyle devam etti: "Her duruşması adalet duygusunu yerle bir eden ve açık bir kumpas olduğunu tüm kamuoyunun gördüğü bu davanın heyeti olarak sizler de tarihe adalet savunucuları olarak yazılmak istiyorsanız yapmanız gereken fakültenin birinci sınıfında öğretilen bilgileri hatırlamak ve uygulamak olmalı. Oyunu bozun ve ülkenin kalbine bir kama gibi saplanan bu oyunu reddedin.

Bizler iktidarın mahkemeniz aracılığı ile susturmak istediği kadınların yol arkadaşlarıyız. Her günümüz kadınların eşitliğine ve özgürlüğüne göz dikmiş karanlık zihinli erkek egemen sistemle mücadele ile geçiyor. Cezaevindeki arkadaşlarımız gibi. Arkadaşlarımızın yanındayız ve kadınların özgür yaşayacağı bir ülke için mücadeleye devam edeceğiz."