20 Nisan 2024 Cumartesi

HDP İstanbul Gençlik Meclis'nden katledilen Coşkun için açıklama

HDP İstanbul Gençlik Meclisi, İzmir Kadifekale'de polis tarafından darp edilerek katledilen Mehmet Şerif Coşkun için eylem yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Gençlik Meclisi, 13 Kasım'da İzmir Kadifekale'de Mehmet Şerif Coşkun'un polis tarafından darp edilerek öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı.

HDP İl binası önünde yapılan açıklamaya HDP milletvekilleri Musa Piroğlu, Dilşat Canbaz, HDP il eşbaşkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı da katıldı.

"Gençlerden korkmakta haklısınız! Ama katlederek bitiremeyeceksiniz" pankartının açıldığı eylemde, "Katillerden hesabı gençlik soracak", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atıldı.

AVCI: BU BİR CİNAYETTİR, SORUMLUSU DA DEVLETTİR
Eylemde konuşan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Erdal Avcı, Şerif'in maske takmadığı gerekçesiyle katledildiğini hatırlatarak, "Bu iktidarın maskesi çoktan düşmüştür. Van'da helikopterden attıkları yurttaşlardan maskelerinin düştüğünü iyi biliriz" dedi.

Görgü tanıklarının aktarımını hatırlatan Avcı, şunları söyledi: "Mehmet Şerif hunharca katledildi. Bir polis memuru tarafından ayağına iğne vurularak, hastaneye kaldırılmasının engellendiğini biliyoruz. Bu bir cinayettir. Bunun sorumlusu, daha önce de benzer cinayetleri yapanları cezasız bırakan devlettir. Bu hukuksuzlukların hesabını soracağız" dedi.

BULUT: TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI
HDP İl Eşbaşkanı Elif Bulut ise, ülkenin zulüm ve korku ile yönetilmeye çalışıldığını söyledi ve ekledi: "Sokakta cinayet işleyenler, yargıda adaletsizlik yapanlar mutlaka tarih önünde hesap verecekler. Tek bir gencin katledilmesine tahammülümüz kalmamıştır. Faşizme karşı mücadelemiz sürecektir."

'DEVLET HALKA KARŞI TERÖR UYGULUYOR'
HDP Milletvekili Musa Piroğlu, "Polis terörü sadece bir HDP'li genci katletmiyor. Kürtleri, Alevileri, işçileri, kadınları ülkenin tamamını hedef alıyor. Devlet halka karşı terör uyguluyor" diyerek, şiddet politikalarının geldiği noktaya dikkat çekti.

'KABUL ETMİYORUZ, MÜCADELEYİ BÜYÜTÜYORUZ'
Son olarak HDP Gençlik Meclisi adına Evin Elitaş, basın açıklaması yaptı. İktidarın katliamlara göz yumduğunu söyleyen Elitaş, bu durumun polis ve bekçilere verilen sınırsız yetki ve cezasızlık politikasıyla katmerlendiğine işaret etti.

HDP Gençlik Meclisi olarak, mücadaleyi sürdüreceklerini vurgulayan Elitaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizleri özgürlük mücadelesinden alıkoyan, geleceksizlik ve ölüme iten sisteminizi kabul etmiyoruz.  Mahirlerin, Mazlumların, Sakinelerin ardılları olarak mücadelemizi büyütüyoruz."