20 Nisan 2024 Cumartesi

HDP İstanbul adayları emek politikalarını tartıştı

'HDP emekçilerle buluşuyor' sloganıyla bir forum gerçekleştirildi. HDP?nin İstanbul adaylarının katıldığı etkinlikte 24 Haziran seçimlerine gidilirken HDP'nin emek alanındaki politikaları tartışıldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) 24 Haziran seçimleri öncesinde emek politikalarının tartışıldığı bir forum düzenledi. Kenter Tiyatrosu'nda yapılan etkinlikte "Demokrasiden, özgürlükten, emekten ve barıştan yana olan herkesin bu seçimde sözünü söylemesi gerekiyor. HDP bu seçimlere diğer partiler gibi ittifaklarla girmiyor. HDP zaten bir demokrasi ittifakını önceden kurmuştu. Seçimleri aşan, antifaşist mücadeleyi öne alan, 25 Haziran'ı esas alan bir ittifak anlayışımız var. Demokratik güç birliği diyoruz buna. Bunun için tüm demokrat, sosyalist hareketler, Kürt özgürlük hareketi, kadınlar, gençler hep birlikte 24 Haziran'da faşizmi yeneceğiz" denildi.

HDP milletvekili adayı Mustafa Avcı, "Seçmenlerle görüştüğümüzde mevcut yönetime karşı içten içe bir tepkinin olduğunu görüyoruz. Bunu sandığa yansıtırsak büyük umutlar doğabilir. Selahattin başkanın söylediği 'HDP hem kilittir hem anahtar' lafı boşuna söylenmemiştir. HDP barajın altında kalırsa millet cephesinin başarı şansı kalmaz. Toplumun başına 16 yıldır bela olanları def etmek bize bağlıysa HDP bir şekilde gözetilmeli. Diğer partilere baktığınızda hepsinde tekçi zihniyet görülüyor. HDP bunların dışında bir şey öneriyor. 80 milyonu barış ve kardeşlik içinde yaşatma projemiz var ve bunu büyütmek görevimizdir" diye konuştu.

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik yaptığı konuşmada "Bugün Türkiye çok zor bir dönemden geçiyor. 24 Haziran seçimleri kamu emekçileri açısından hem de demokrasiyi, barışı, laikliği savunan herkes açısından da kritik bir dönem arz ediyor. Özellikle bu seçimlerin OHAL ve KHK süreciyle birlikte karar altına alınması başından beri meşruiyetine ve demokratikliğine gölge düşürmüştür. Tamamen antidemokratik, hukuksuz bir şekilde Türkiye baskın seçim süreciyle yüz yüze geldi. Konfederasyonumuza bağlı sendikalara üye 64 arkadaşımız cezaevlerinde tutuklu. Tek suçları sendikal hak ve özgürlük mücadelesinin, iş yerlerinde, sokaklarda baskı politikalarına karşı fiili ve meşru mücadeleyi devam ettirmeleri" dedi.

HDP milletvekili adayı Musa Piroğlu ise "24 Haziran aynı zamanda kitlelerin mücadeleye katılmasında imkan haline geliyor. Bu süreç bizden yana ama biz enerjimizi, gücümüzü yan yana getirip sokakta kitlelere, işçi sınıfına moral verebilecek, kazanma umudunu yeniden yeşertecek bir dinamizmi, bir militan işçi hareketini yaratabilirsek buradan kazançla çıkarız" diye belirtti.

Forumda Dev Turizm-İş, Dev Yapı-İş, Limter-İş sendikaları ve TMMOB adına birer konuşma yapıldı. Zeytinburnu Belediyesi önünde işine geri dönmek için direnişini sürdüren Kenan Güngördü de mücadele deneyimlerini aktardı.